December de feestmaand

31 december

Ouderjaarsavond! Eerste kerstdag met familie, erg gezellig, wat mee gedaan met eten. Eerst wel wat zwaarder, maar na een paar dagen alweer iets lichter. Vandaag heb ik wel meer gezondigd, de zelfgebakken oliebollen zijn dan ook niet te weerstaan.😏😏 eind van de week maar weer op de weegschaal, komt zeker weten wel weer goed. Zwarte jurkje zat met de kerst perfect!  Ben blij dat het vuurwerk morgen afgelopen, wordt hier enorm veel geknald, de hond is erg onrustig, zielig, vanavond mag ze mee naar boven. Nu nog ff stukje guido kijken. Iedereen een fijne jaarwisseling en een gezond 2019!!

23 december

Het gaat gebeuren, dinsdag mijn zwarte jurkje aan!😊😊 het doel wat mezelf gesteld heb op 7 augustus is gehaald, ben er superblij mee! Vanmiddag Groningen in geweest. Het regende de hele dag, mijn winterjas loeizwaar, we zagen iemand in een leuke knalgele regenjas, ik zei die vind ik leuk. Laten we even later net zo iets  zien in een winkel, paste ook nog eens prima en in de aanbieding! Supertof!  Zit in stap 3 , kan  in ieder geval de kerstdagen wel stap 4 doen, laat het gewoon gebeuren, plan niets.  Heb mezelf een oliebol beloofd, daar ben ik echt gek op.  Heb 2 weken vakantie daar ga ik van genieten! Wens iedereen hele fijne gezellige  dagen!

16 december

Drukke  tijden, vrijdag visite, gezellig! Lange wandelingen gemaakt, stappendoel weer getackeld! Er gaat geen dag voorbij, zonder dat ik dat doel haal. Van de week zelfs en dag met meer dan 20000 stappen.  Als ik niet fiets, maak ik een wandeling en s avonds een grotere ronde met de hond. De i-watch werkt voor mij perfect. Zit nu in stap 3 van het Cambridge stappenplan, prima vol te houden voorlopig. Bij d psycholoog heb ik mijn gewichtsgeschiedenis verteld, zij stelde goede vragen, al met al stof om over na te denken. Zit bij mij best wel diep, leg de lat voor mezelf hoog, waarschijnlijk zo hoog dat het onhaalbaar blijkt, waardoor ik alleen maar kan falen. Begin januari de volgende afspraak.

9 december

Realiseer me net, dat ik bijna een jaar geleden met deze blog begonnen ben. Als ik terug kijk is het tot augustus een worsteling, hoewel ik het echt supergraag  wilde, kreeg ik het niet voor elkaar, echt frustrerend. En dan ineens na de vakantie, lukt het wel… Vanmorgen met vriendin aan de wandel met de honden, zij vond ook dat ik stuk beter loop 😊 Gezellig bij het strand paviljoen koffie gedronken, gezellig!  Deze week heb ik groente en vlees gegeten en gekozen voor de maaltijdvervangers van stap 2, gewicht is gelijk gebleven, tja dat is dan wel even slikken, maar blijf bij het plan, zal volgende week wel weer lichter zijn. Verder heb ik dinsdag een afspraak bij een psycholoog die gespecialiseerd is in eetproblematiek, spannend, hoop dat ze me handvaten kan geven om gewicht vast te kunnen houden. Hou jullie op de hoogte!

2 december

Woensdag Sinterklaas! Heb nog geen pepernoot of ander snoepgoed gehad, heb er geen moeite mee. Vrijdag begonnen met stap 2, blijf ik voorlopig doen, nog steeds geen beslissing genomen hoe verder. Misschien naar stap drie en dat blijven doen, Kerst is immers maar twee dagen? 😉 beloof mezelf wel een oliebol met oud en nieuw, daar ben ik stapel op nl. Goed in beweging geweest deze week, weer naar de aquarobic, ondanks vervelende weer. Als ik niet kan fietsen, loop ik tussen de middag wel even een rondje, dit bevalt heel goed, frisse neus , hoofd ff leeg. Ondertussen vind ik het wel lastig hoe het na het stappenplan verder moet. Inmiddels een telefoonnummer van een gespecialiseerde psycholoog gescoord,  hopen dat ik het licht ga zien. Vanmiddag las ik dat mensen die op dieet zijn en visualiseren hoe ze er na dieet uit zullen zien, 10 x meer kans op slagen hebben! Ik heb dat echt vaak gedaan. Kon deze week oude lievelingstrui aan, ook supertof!