Februari 2018

28 februari

Oei wat een dag! Opgestaan moest van alles, blik naar buiten. In de snijdende wind met de hond uit, hond eten, koffie zetten, vaatwasser gister vergeten uit te ruimen, was in de machine…wat hoor ik in de wasmachine?? Neeeee nee hè? Mijn telefoon?? Mijn iPhone plus?? Wasmachine uit, na een minuut deur open, brrr daar ligt ie! Snik brr bahhh kan wel janken, waarom kan ik niet eens iets rustig doen? Heb wel eens geschrokken gedacht waar is mijn Telefoon? Dit is me nog nooit gebeurd. Kaartje in de werktelefoon gedaan. Na de Cambridge klanten naar de Vodafone winkel, 1 e mogelijkheid voor nieuwe telefoon is 20 maart. Gelukkig kan ik een telefoon lenen, je kan immers niet meer zonder. Vanmiddag is de verzekeringsagent geweest. Hopen dat het binnen de verzekering valt, deze stomme streek. De telefoon ligt in een bak rijst op de kachel. Baat het niet dan schaadt het niet. Vanmiddag uit nijd cracker opgegeten… Wat een vervelende dag…

27 februari

Vanmorgen weer vroeg dag. Met Fierra (de hond) uit, poeh wat is het koud. Werk bij het Leger eindelijk bij, fijn opgeruimd gevoel. Uit het werk boodschappen gedaan, bestelling uitgepakt. Nu gedoucht, pellet kachel aan en met een dekentje op de bank. De tv staat in het teken van Mies Bouman, een bijzondere vrouw, ik mocht vroeger ook op blijven om 1 van de acht te kijken. Wat kan er een hoop veranderen in een mensenleven, antieke televisie ‘s, herinner me ook nog wel dat je kleurentelevisies kon huren. Mensen waarderen mensen zoals Mies omdat ze zo gewoon gebleven is, dat wordt ook over majoor Bosshardt gezegd en andere bijzondere mensen gezegd. Bijzondere mensen die gewoon zichzelf blijven, zo mooi! Dieet ging goed vandaag. Straks nog ff serie kijken, heerlijk wat een rijkdom!

26 februari

Zo wat een koude maandag . Slecht geslapen, been deed beetje pijn, maar had behoorlijk last van mijn arm, heb ik al een poos, na de operatie was het weg, na poosje was de pijn er weer, volgens de chiropractor komt het uit de nek, behandelingen hielpen niet. Fysio wist het niet. Toch maar es mee naar de huisarts., wordt nu weer veel erger. Hele nacht liggen woelen en klooien met kussens 😩. Overdag wel pijnlijk maar niet zo overheersend als s nachts. Uit het werk nog rondje Meerwijck, de hond vind het helemaal geweldig! Heerlijk in de vrieskou. Het Zuidlaardermeer lag gisteren nog open, nu was het wel bevroren. Dieet ging vandaag stuk beter, wel wat stukjes kaas gehad😌

25 februari

Relax zondag, vanmorgen naar ouders, koffie gedronken. Vanmiddag met Renate en Mark gewandeld in Meerwijck, deze keer met een tussenstop bij het strandpaviljoen, de honden hebben zich weer uitgeleefd. Lopen ging best goed, vannacht wel wat pijn, maar prima te doen. Thuisgekomen bestelling gedaan, boekhouding bijgewerkt. Paastak op tafel gezet, paar jaar geleden heb ik kronkelhazelaar gekocht, die wat gesnoeid. Laatste sporten olympische spelen gekeken, nu maar afkicken 😌 Nog een deel van de 2 e serie Mar de plastico gekeken.. Studio sport is op tv, Phillip Cocu maar lelijk baardje, vind het maar rare mode, in mijn serie ook iedereen aan de baard. Vandaag wat lopen snaaien☹️ Morgen weer strak!

24 februari

Gisteravond weer lang mijn serie gekeken, zo spannend om half 2 toch maar afgesloten, vanmorgen nog ff half uurtje gepakt.. nog halve aflevering bewaard voor de namiddag. Vanmorgen met Joyce in de kou in naar de markt, koud, gure wind. Schaatsen gekeken, massa start, leuk weer heel iets anders. Twee keer brons, weer prachtig. Wordt nog wel ff afkicken voor mij, heb twee weken erg genoten van de olympische spelen! 😃 vanmiddag naar Meerwijck met drie honden, die echt heel blij veel extra meters gemaakt hebben. Voor mij lang geleden dat ik daar gelopen heb, het ging goed, de stukken zandweg zijn lastig, maar gelukkig veel veel goede paden? Laatste stukje was zwaar, wordt moe en moet extra opletten dat ik mijn voet goed optil. We hebben lekker in de zon gelopen, muts op, sjaal en handschoenen aan. Heerlijk! Heb tartaartje met, zelfgesneden groenten gegeten, heerlijk!

23 februai

helaas had wel geschoren maar is verdwenen 😢

22 februari

Vroeg op vanmorgen, gisteravond dekentje niet vergeten, kon ik zo wegrijden. Weer een gouden medaille, de onverwachte zijn wel heel erg leuk! Morgen de 1000 meter, ook weer spannend. Dan zaterdag nog en dan is het alweer afgelopen. De tijd vliegt zoals mijn oma dat vroeger al zei, dan dacht ik pfff, nu ervaar ik het zelf. Maar veel genieten. Motiveert me ook wel met dieet, nu ff bikkelen voor je het weet is het lente, gewoon volhouden.. de tijd vliegt immers? Mexicaanse taart voor Joyce en Geert gemaakt, tortillia’s met gehakt, tomaten, banaan en rozijnen prut ertussen met geraspte kaas en crème fraiche uit de oven, een echte aanrader😃 zelf heb ik een salade gehad met gekookt ei, komkommer, paprika, sla, olijfolie, kruiden, ook lekker. Straks nog ff een deel van mar de plastico op Netflix en dan oogjes toe 😌

21 Februari

Woensdag Cambridgedag, vanmorgen al op tijd de 1 e klant veel mensen komen voor of na hun werk langs, zodat ze niet heen en weer hoeven te reizen. Voor mij maakt het niet zoveel uit, helemaal niet nu ik shake 😉 Naar mijn ouders geweest. Samen met Joyce schaatsen gekeken , tja fijn voor de Noren, jammer voor ons😒 nog gauw even naar de Jumbo, Joyce komt morgen eten en dan maak je toch iets waar ze echt gek op is. Vandaag waren Renate en Mark hier te eten, gezellig , vind het geen probleem om te koken, kom er niet van in de verleiding. Roerbakgroente en een eitje gebakken voor mezelf. Vanavond met een vriendin aan het computergoogelen geweest om een leuke strippenkaart te maken en te bestellen. Spannend weekje wachten of het zo is geworden als we bedacht hebben…

20 februari

Vanmorgen weer aan het werk bij het Leger. Weer de ramen krabben, vergeet ‘ s avonds steeds dat de dekending er op te leggen. Aarbeien shake gemaakt, doe dit in de blender, wordt hij lekker schuimig. Uit het werk boodschappen gedaan en bestelling opgeruimd. Heb met vriendin afgesproken om een eindje te gaan lopen met de honden. Vorige week vertelde een cliënt dat zij ook een klapvoet heeft en zij door steeds verder te lopen en te oefenen, nu weinig last meer heeft. Ik wil daar ook voor gaan, deze week al een paar keer verder gelopen. Heb dan wel weer pijn in het been, maar dat trekt wel bij. Vandaag dus met vriendin afgesproken, pratend loopt ook prettiger 😉 en gezelliger hè? Oefeningen doen en dan hopen dat het Gaat werken. Geweldig voor de shorttrack dames en morgen spannende dag met de ploegenachtervolging, ga de olympische spelen nog missen.

19 februari

Vanmorgen vroeg op en richting Groningen. Spannende dag, eindelijk komt de arbiter bij mijn vriendin met de erge aardbevingschade. Wat een tegenvaller, de NAM wil een second opinion voor de tweede keer door een door hun aangewezen bureau. Het eerste onderzoek was slecht en niet objectief. Er lagen nu 3 onderzoeksrapporten met feiten, ondanks aandringen van de arbiter, de burgemeester en de vrienden, hield de NAM voet bij stuk. Hoezo netjes afhandelen van de NAM minister Wiebes?? Wat gebeurd er toch dat mensen zo moeten vechten en lijden? De minister krijgt deze uitslag natuurlijk te horen, hoop dat er dan snel echt iets gebeurd!! De schaatsende dames zijn door met de teamperuit gelukkig. Jammer dat het de heren 500 meter niet gelukt is. Dieet ging goed. Lekker geroerbakt en stukje vlees gehad.

2017: en eerder natuurlijk. Ik ben nu te zwaar, maar niet zo dat mensen daar opmerkingen over maken, zover komt het hoop ik ook nooit weer. Ik doe het dieet voor mezelf omdat ik weet dat ik me dan veel fitter voel. Ook is het natuurlijk voor mijn rug en been ook beter als ik lichter ben. Lopen gaat nog steeds moeizaam, als ik moe ben strompel ik gauw en wordt als ik verder moet lopen ontzettend moe. Hoop dat dat straks beter gaat, kan wel twee jaar duren volgens de chirurg voordat de zenuw hersteld is, heb ik bijna 1,5 jaar te gaan. Ga vanaf morgen iedere dag een stukje bloggen over de dag.

18 februari

Weer een zonnige zondag, heerlijk je kunt de lente al bijna ruiken.! Dekbed uit het raam, bed verschoond, de lakens aan de waslijn, nog wel ff kort in de droger, verheug me nu al op om er straks tussen te duiken. Olympische spelen gekeken en vanmiddag naar Netflix : Mar de Plastico, Spaanse serie, heerlijk die zuidelijke sfeer. Volgens collega ‘ s super serie. Dieet ging prima vandaag, morgen weer vlees en groente erbij.

2017: Vraag me vaak af, waarom ik niet een gewoon dieet met minder eten meer kan volgen, kon dat vroeger immers ook? De hoofdzaak is dat dat heel langzaam gaat met afvallen en ik dan de moed verlies en terug val in oude gewoontes. Waarom kan ik niet zoals andere mensen wel kunnen denken, ik ben te dik so what? Heb dat vaak willen denken, maar lukt me niet, voel me dan echt niet fijn en kruip dan in mijn schulp. Hoeveel positieve wendingen ik ook maak of bedenk. Ik weer ook dat je er op veroordeeld wordt, heb wel gehad dat ik hoorde dat mensen over me praten of zeiden moet je die dikke eens zien. Poeh wat is dat kwetsend.

17 februari

vanmorgen op de weegschaal, ff een tussensprintje, heel blij mee!  Koffie  gehaald bij mij ouders, gaat gelukkig heel goed met pa!  Daarna met Joyce naar de markt,  gezellig in het winter zonnetje. Natuurlijk shorttrack gekeken, jammer dat het vandaag niet lukte voor onze landgenoten. Morgen weer lange baanschaatsen  heren ploegenachtervolging en de 500 dames, spannend 😃 Dieet gaat goed, drink veel water, wel met een Cambridge smaakje.  Dat drinkt makkelijker weg vind ik.

2017: ontzettend balen dat ik zo gegroeid ben. Weet waar het van komt. Het is een combinatie van veel minder bewegen.  Dan eet je gauw teveel, omdat je minder verbrand. Daarbij heb ik me schuldig gemaakt aan “troost eten”  ik ben in de oude valkuil gevallen, door de gezelligheid in (te) lekker eten te gaan zoeken. Heelbijzonder omdat ik juist in de bijna 6 jaar, waarin ik op gewicht bleef, juist hele gezonde en lekkere keuzes maakte. Natuurlijk ging het wel es fout  dan compenseerde ik met  paar dagen maaltijdvervangers en was ik weer bij. Ook deed ik zo nu  en dan een citroensapkuur.  Citroensap met ahornsiroop, dat 10 dagen, je raakt dan je afvalstoffen kwijt, je kunt dat goed zien aan je tong waar een soort waas overkomt. Sommigen hebben dat met de ketose tijdens het Cambridge ook, persoonlijk heb ik dat nooit gehad.

16 februari

Boodschappen gedaan met mijn moeder. Toen konden we mijn vader al weer ophalen, lange file bij Julianaplein, kwamen we aan de late kant. Het gaat heel goed met pa, moet nog 6 weken rustig aan doen.  Dit eerst goed doorstaan! Weer een gouden medaille, ook deze keer in de auto op de radio gehoord. Vanaf maandag weer eetweek, verheug me erop, al vast wat groenten en verse kruiden gekocht😃

2017:   Uit Egypte hebben we een bacterie meegenomen 😞 allemaal buikpijn en buikloop. Was op een gegeven moment zelf lichter dan voor de vakantie. At alleen crackers en beschuiten, na 3 dagen was ik toch weer 3 pond zwaarder. Moedeloos wordt ik ervan, besluit om 1 januari dan maar weer in stap 1 te beginnen. Weet  als geen ander dat het niet slim is om niet direct te beginnen,…ik kan niet zeggen dat Ik in die weken absurd veel heb gegeten, toch ben ik in januari zeker 5 kilo zwaarder.😡😡

15 februari

even korte update deze keer. Mijn vader is geopereerd, op bezoek  geweest. Gaat erg goed , praatjes voor tien, heerlijk gegeten,, morgen waarschijnlijk weer naar huis. Erg jammer voor Sven, zo hard trainen  en dan weer niet.😢

14 februari

Vanmorgen  druk met Cambridge klanten, op huisbezoek bij een flinke doordouwer, fijn dat ik haar kan helpen, door langs te gaan en te horen dat hele gezin meedoet, met de gezonde verantwoorde maaltijden. Natuurlijk om 11 uur voor de buis. Weer goud! Fantastisch dat het zo goed gaat in Korea.  Het dieet gaat ook goed, het afvallen gestaag. Ben tevreden en ga het volhouden!

2017:   Vind het erg lastig om  er mee om te gaan dat ik zo moeizaam loop. Realiseer me  dat het natuurlijk veel erger kan, maar moet  mijn weg hierin zoeken. Kan gaan en staan waar ik wil, moet alleen even van te voren bedenken hoe ik er kom🤪 diëten lukt me niet, komt er op neer dat ik teveel eet en te weinig beweeg. Voor een groot deel ook wel  troost eten. Kom in een soort foute  vicieuze  cirkel terecht. In november zijn we met ons gezin en aanhang  een weekje naar Egypte geweest. Zalig in de zon en genieten van alles. ..

13 februari

Drukke dinsdag gehad, tussen het werk door de 1500 meter gevolgd, wat een prachtige strijd, weer goud voor Nederland, top! Morgen kan ik weer fijn voor gaan zitten. Dan donderdag de 10 km, jammer dat ik dan niet kan mee schrijven,..  dieet ging goed vandaag, geen tijd om er over na te denken 😝

2017: in oktober krijgen Marlies en de andere winnaars een make over. Aan het einde van de dag zien ze er prachtig uit! Een heel mooi kado , dubbel en dwars verdiend! . In Engeland in november, wint de deelnemer uit Saoedi Arabië. . Mijn been wordt niet beter, de chirurg, zegt dat het wel 2 jaar kan duren voordat de zenuw hersteld, zeker is het echter niet. Ik troost me met de gedachte dat ik geen pijn meer heb en dat er geen andere optie was,  dan een operatie

12 februari

Werkdag bij het Leger des Heils, halve dag , zodat we op tijd in het ziekenhuis zijn. Pa goed gekeurd. Heel ouderwets de gouden race van Ireenop de radio gehoord. Wat een fantastische prestatie van haar!  Morgen de 1500 meter heren, maar op de telefoon volgen😜 shaken ging goed  vandaag. Weer goed focussen op mijn doel, slank de zomer in. Summerbodys are Made in tehe winter immers…

2017:  een week na de Engelandreis is de verkiezing van de winnaars, de afvaller van het jaar, man en vrouw en  de gewichtsbehouder. Na de reis heeft iedereen elkaar goed leren kennen, wat maakt dat iedereen het elkaar gunt. Marlies wordt de winnaar! Zij mag in november nog een keer naar Engeland voor de verkiezing van de wereldkampioen.

11 februari

Vroeg op  om de 5 km heren te bekijken, schrijf de ronde tijden mee , maakt het extra spannend! Ontzettend knap wat Sven weer gedaan heeft!  Vanmiddag, boekhouding, bestelling Cambridge gedaan . Daarna gepoetst. Wordt een drukke week, morgenmiddag met mijn vader naar de anesthesist, hij wordt  donderdag aan zijn rug geopereerd, een vernauwing/ stenose. Ik vind best wel spannend, hij is al 84, hij zegt zelf dat ie blij is dat zo snel kan en hoopt dat hij dan weer meer kan doen. Heb mezelf streng “ toegesproken “ en weer strak aan mijn dieet houden. De ene dag een cracker, de volgende dag bitterballen, dan een plakje kaas, hartstikke fout!  Heel weinig eraf deze week 😏

2017:  ‘s avonds eten we bij een Italiaan, ook weer top. De organisatoren zijn al vaak naar Cambridge geweest en kennen the places  to be!  Er is een centum met alle grote winkelketens, maar ook leuke kleine winkels, zelfs een Tesla  dealer, tussen bijvoorbeeld boetieks. Marlies haar koffer is er nog steedsniet, dus gaat ze maar kleding shoppen.. de tas is er pas vrijdagavond😡  Zaterdag hebben  we nog een paar uur  om op eigen houtje rond te kijken. Omdat ik goed moet kijken waar ik loop,, kijk ik veel naar de grond, wel ff £ 5,- gevonden 😝.’ s middags staat de bus weer klaar voor de thuisreis. Erg veel controles op het vliegveld, een behoorlijk grootvliegveld, met een soort shuttle ga je naar de gate. 4 van onze groep komen net te laat. Ze mogen niet meer mee en  hun tassen worden uit het vliegtuig gehaald…… veiligheidsprocdures, wie niet mee vliegt, diens bagage dan ook niet. Heel bizar, want ze waren sneller in het vliegtuig geweest dan dit gedoe. Vraag me weer eens af of procedures niet te vaak  tegen ons werken?


10 februari

Vanmorgen vroeg  op, beeldscherm bril ophalen , lijkt me erg handig, met de varifocus lenzen dat werkt niet prettig de hele dag achter de PC, maandag direct maar es testen. Om half 11 voor de TV voor de olympische spelen, hartstikke leuk en spannend! Goede start voor Nederland. Morgenochtend 8 uur zit ik klaar voor Sven. Vandaag weer een aardbeving hier in de buurt, pfff gaat maar door. Vanmiddag high Tea oeps twee bitterballen gezondigd☹️😞😞

2017: die avond gaan we naar de Chinees. Hou niet zo van Chinees, maar deze was echt heerlijk, Chinese tapas, echt heerlijk, zelfs de gefrituurde zeewier was heerlijk. Na het eten nog ff in bad,  op mijn mooie luxe kamer. Alles is op loopafstand , ik loop helaas nog steeds moeilijk, in Francis, die net een nieuwe heup heeft gekregen, vind ik een medestander. We kunnen mooi samen rustig lopen, de rest van de groep houdt lief rekening met ons. De volgende ochtend ontbijt in de mensa, wederom super geregeld. Daarna gaan we richting het centrum,. Ik was nog nooit in Engeland geweest, de mensen zijn allemaal erg aardig, gastvrij en de taal is natuurlijk geweldig, ik voel me hier helemaal thuis. Prachtige gebouwen gezien, een heerlijke lunch, punteren door de prachtige stad! Fudge  en souvenirs gekocht. Echte aanrader Cambridge!

9 februari

Drukke ochtend, huis aan kant maken, boodschappen halen voor de lunch met twee “ oud” collega’s.. anti griep middeltjes voor Geert ,  lekkere kaas bij de kaasboer en broodjes bij de Lidl. Daarna naar mijn vrijdagochtend cliënt ,  we vonden het allebei wel een beetje een te snelle koffie vandaag 😉 Thuis alles klaar gezet. Nog een snelle Cambridge cliënt . Joyce was er nog ff met de hondjes. Toen kwam de visite. Super gezellig bijgepraat met de dames, wat kan er een hoop veranderen in korte tijd, heb wel een beetje gezondigd door een cracker met kaas, komkommer en tomaat te eten😊 Morgen direct al leuke olympische dag met Sjinki en Irene en de andere schaatsers in actie. Zondagochtend 8 uur al de 5 km heren.

2017:   We landen op London Stansted  bij de kofferband moeten we heel lang wachten op Marlies haar koffer, blijkt die nog op Schiphol te liggen. Bijzonder hoe relaxed Marlies hier mee omgaat, respect! We gaan in de bus naar de Cambridgefabriek, waar we heel gastvrij worden ontvangen. Er volgt een rondleiding door de fabriek, alles super hygiënisch,allemaal speciale overkleding, schoenen en mutsjes op. Ook de mensen in de fabriek zijn ontzettend vriendelijk en vertellen graag en trots  over hun werk. Erg boeiend om te zien waar de producten vandaan komen. Na de rondleiding is er een BBQ- lunch.  Daarna in de bus naar Cambridge, waar we een kamer hebben op het Downing College, wat een speciale bijzondere locatie. De keurige, luxe studentenkamers worden in de vakanties  gebruikt als Bed en Breakfast , het heerlijke ontbijt krijgen we in de Mensa, geweldg om zoiets te mogen meemaken.

8 februari

Vanmorgen  weer vroeg op. Halve aarbeienshake, de rest om 9.45 uur. Bevalt me heel goed  zo te verdelen.  Vanmiddag  de reep en vanavond warme chocolademelk, lekker met koude weer, lekker weertje zo. Helaas weer een aardbeving, wordt weer meer gas opgepompt om de huizen te verwarmen, episch centrum bij Loppersum, terwijl daar om heen de gasputten gesloten zijn. Lastig probleem omdat de bevingen op 3 km diepte plaatsvinden, voorspel dan maar es waar het episch centrum ligt.

2017:  de Engelandreis is 24 augustus, verwacht dat ik dan weer goed kan lopen. Ga naar de fysio, krijg oefeningen, zodat de kracht in mijn been weer beter wordt.  Samen met een vriendin ga ik nog een weekje naar Egypte. Heerlijk de zon  in, we kunnen allebei goed tegen de warmte, zo nu ff afkoelen in het zwembad zalig. Lopen gaat niet beter, de kracht is wel terug. Maar de coördinatie tussen hoofd en been werkt niet meer zoals het hoort. De 24 e vertrekken Marlies  kandidaat voor afvaller van het jaar en ik vroeg naar Schiphol. Waar de andere kandidaten, hun consulenten, regio managers. Medewerkers en directeur samen komen voor de reis. Alles perfect geregeld door Debbie. Een uurtje vliegen en we zijn er!

7 februari

Drukke ochtend met Cambridge klanten, ff naar ouders, ff naar de Action en Kruidvat citrosan voor de grieperige Geert halen. Vanmiddag naar het kamer debat gekeken. De intenties lijken goed, maar erg naïef vind ik het te denken dat de NAM dit goed gaat oplossen. Alle 1600 gedupeerden van het voormalige buiten het contouren gebied weer proberen af te poeieren lijkt mij geen goede oplossing. Volgens Wiebes en de arbiter gaat de zaak door. Maar weer duimen. Dieet ging goed vandaag.

2017:  Geert woedt opgenomen en krijgt een infuus. Samen met mijn moeder ga ik op bezoek. Ik in de rolstoel mijn moeder duwen, geen succes.. ik zei loop wel terug en ja hoor gevallen, als ik moe wordt strompel ik snel. Gelukkig geen pijn of het gevoel dat er iets stuk is. Joyce komt elke dag de wond verbinden.. Na 5 dagen komt Geert weer thuis, met infuus. De thuiszorg komt 3 x per dag om een nieuwe zak aan te sluiten. Super dat het zo kan, echter wel een aanslag op je privacy poehh. Ik voel me goed maar kan nog geen volle waterkoker optillen . Mijn voet blijft doof voelen en ploffen. Dan belt de regiomanager van Cambridge of ik als vervanger, van Amel de consulent uit Appingedam, mee wil naar Engeland in augustus.

6 februari

Gisteravond  belde vriendin  , de NAM  heeft hun zaak ontvankelijk verklaard, en nu niet voor de arbiter komt. Morgen worden er kamervragen gesteld. Niet te geloven toch? Dat dit in ons land gebeurd! Weer onzekerheid en uitstel. Terwijl het huis bijna inelkaar zakt. Hoop toch zo dat dit eindelijk stopt en beloftes nagekomen worden? Drukke dag op het werk, die dagen gaat dieet makkelijk.  Heb nu wel heel erg zin in een cracker met kaas, drink maar veel en probeer zinnen te verzetten☹️

2017:   Heel blij weer thuis te zijn, kan mezelf redden. Gelukkig veel hulp, vriendin poetst het huis, mijn moeder zorgt voor het eten. Mag taken delegeren, hihi daar ben ik goed in! Omdat de wond erg blijft lekken, toch maar langs de huisarts en weer bloed laten prikken. HB nog weer lager, krijg nu wel staalpillen. Na een paar dagen voel ik me wat beter. Geert is vorig jaar geopereerd aan een hernia, een paar weken krijgt hij weer veel pijn. Na veel onderzoeken en 2 botpuncties, krijgt hij 2 dagen na mijn thuiskomst, bericht dat hij een paar dagen later opgenomen wordt, ze hebben de bacterie gevonden en hij krijgt antibiotica via een infuus.  Zie er wel wat tegenop om dan alleen in huis te zijn. Maar wel geweldig dat hij eindelijk geholpen kan worden.

5 februari

Eerste week- en werkdag zit er alweer op. Op het werk nog steeds erg druk, veel nieuwe indicaties, die verwerkt moeten worden. Nog maar ff doorbikkelen! Eind van de week de olympische spelen, heb ik zin in,  vroeger keken we thuis altijd al schaatsen. Mijn vader en ik met het schrijfblok op schoot om de ronde tijden mee te schrijven, dan is de 10 km echt niet saai😃😃 De heerlijk uitziende appeltaart met slagroom  vanmorgen, bij de koffie overgeslagen. Vanavond weer warme chocolade shake. Elektrische deken straks weer aan! Wordt ik toch nog warm vanavond!

2017:  toen ik de dag na de operatie uit bed stapte merkte ik direct dat mijn linkervoet “plofte” , de zaalarts constateerde ook dat er in mijnlinkerbeen veel minder kracht zat. Foto s laten maken, , alles zag er goed uit. Operatie had 2 uur langer geduurd omdat de röntgen apparatuur stuk was. Mischien dat daarom been wat bekneld was geraakt? De morfine pomp heb ik 2 x gebruikt omdat ik dacht, stel dat ze hem afkoppelen, dan ben ik de regie kwijt😏  Werd toch aan het eind van dag 2 verwijderd, de catheter ook. Kon redelijk lopen en mezelf weer goed redden. Hoopte dat ik snel naar huis mocht, dit ging niet door,moest zelfs dag langer blijven omdat de wond teveel lekte.  Voelde me moe en lamlendig, herkende de symptomen van bloedarmoede, werd door onderzoek bevestigd . Lichaam moest zelf voor herstel zorgen, mijn protest dat ik dit eerder gehad had en dit niet werkt bij mij, hielp niet. Aan de bietensap, biefstuk en abrikozen…  Na 7 dagen ik eindelijk  naar huis…

4 februari

Relaxte  zondag, lag nog een Libelle en 1, 5 Margriet op me te wachten. Dus groot deel van de dag op de bank “ gezeten” en gelezen. Nog wel ff badkamer in de HG. Het toneel van gister was erg leuk, een hele jonge groep spelers, schat tussen de 16 en 25 jaar, wat  leuke vrijetijdsbesteding! Mijn neef speelde zijn rol met verve. Knap om voor een zaal vol, luid en duidelijk je spel ten tonele te brengen, respect en super trots op hem natuurlijk. Vandaag het eten voor morgen klaargezet. En ehhh stiekem een paar patatjes gesnaaid☺ Was deze week weer afgevallen, val gestaag af, lig nog steeds op schema!

2017:  wordt op 1 juni geopereerd. Heb nog een gesprek met de co assistent, hij legt uit dat een zenuw geraakt kan worden omdat deze aan de kant geschoven worden. Ik zeg: zie er wel tegenop, als alles het nog maar doet als ik weer wakker wordt. Hij zegt “opbeurend” meestal gaat het goed😡 wordt voor 7 uur opgehaald en wordt om 14 uur wakker, vreemd de operatie zou om uur of 12 klaar zijn.  Ik beweeg alles even en dat gaat goed. Op advies van mijn vriendin, ga ik maar weer slapen. Ben ergens naar zaal gebracht maar sliep. Toen ik een aal  wakker was, weer zo vreselijk misselijk, heb zelfs niet de kracht om naar huis te bellen, doe zelfs mijn telefoon  uit. Een verpleegster gevraagd, wil jje het thuisfront bellen?  Gaat verder goed, maar zo ontzettend beroerd. Ze beloofd te overleggen met een arts of ik medicatie kan krijgen voor de misselijkheid. Als ze veel later terug komt ze geen tijd gehad te hebben, om de arts te vragen, ik vraag nogmaals, doe het alsjeblieft voor me. Om een uur of 8 ‘s avonds is de misselijkheid ineens weg en kan ik eindelijk wat water drinken. Heb catheter, morfinepomp en infuus. Weinig pijn gelukkig!

 

3 februari

Vanmiddag  op stap met vriendin eerst naar de borg  Ennemaborg, de werken van Maya Wildevuur. Bewonderd.  Daarna aan de koffie in het bijbehorende koetshuis, ontzettend gastvrije ontvangst, een aanstekelijk enthousiasme voor ons Gronger cultuurgoed . Heerlijk samen ff bijgepraat, we hadden al een poosje niet gezien, wel geappt natuurlijk😃 Nog  ff Intratuin  en toen al weer huiswaarts. Vanavond naar Sint  Nyk, naar een toneelstuk waar ,Ons kleine neefje inmiddels ongeveer 183 cm😝  de hoofdrol speelt!

2016: in oktober naar de neuro chirurg, ook hij ziet geen andere mogelijkheid dan  een operatie, de pijn in de heup zal verdwijnen , de rugpijn blijft hetzelfde. De zenuwen worden aan de kant geduwd, de wervel op zijn plaats, een sport sponsje, als tussenwervelschijf en een plaatje om de zaak op zijn plek te houden. Tja heb geen keuze leven met altijd pijn en slecht lopen is geen optie. Dus op de wachtlijst, die is lang, 3 maanden omdat hersenoperaties en tumoren voorgaan. Dat is logisch. Helaas worden het 9 maanden, de geboekte vakantie moest worden geannuleerd, 16 mei is de planning, helaas is de chirurg geveld door de griep. 1 juni  2017  ben ik echt aan de beurt.

 

2 februari

Vanmorgen Cambridge, boodschappen doen, even naar mijn ouders, de was, dweilen, boekhouding, bestelling, bestellingen voor klanten klaarzetten. Is het alweer half twee, reepje, altijd pinda, hoewel ik de cranberry ook lekker vindt, kies ik als ik voor de kast sta, toch weer de pinda. Wachtend om een pallet houtpellets en nog een klant, zie ik dat mijn boeket bloemen er sneu bin staat. Gauw rozen en gipskruid gehaald bij de bloemenwinkel in het dorp, skimia en viburnum besjes uit de tuin erbij, voor 3€ een leuk boeket vind ik😃😃

2015:  de rug pijn werd erger, toch weer poos doorgehobbeld. In mei toch maar een keer een spuit erin, toen wel heel rustig aangedaan. Helaas werd het alleen maar pijnlijker, sliep erg slecht van de pijn, lopen, wandelen, laat staan joggen lukte allemaal niet meer, op gewicht blijven lukte ook al niet. Na de vakantie, stuurde de huisarts me door naar de neuroloog. Na een kort onderzoek, zei hij direct heup? Ik denk rug, leek me raar. Eerst foto van mijn heup, niets mis mee 😏  Gelukkig kon ik snel voor een MRI ,diagnose:  spondodylodese, een verschoven ruggenwervel, doordat de tussenwervelschijf weggesleten was. achteraf weet ik nog wel dat ik gevallen ben over de laatste traptrede, daar moet de wervel door de klap er uit geschoten zijn. Alleen een operatie kan dit herstellen. Inmiddels was ik s’nachts aan de morfine omdat ik anders geen oog dicht deed. De operatie kon alleen in het UMCG omdat het erg complex is. Baal enorm van deze uitslag.

1 februari

Vroeg uit de veren  drukke werkdag dieet gaat prima. Zondag weer op de weegschaal. Ga dat nu 1 x peer week doen,. Baal van het slechte weer,. Wordt straks kouder, met een zonnetje erbij, op zich prima, maar dan wordt er wel meer gas opgepompt, Loppersum wordt ontzien, maar dan verplaatst het probleem zich, vrees ik. Gisteren hier in de buurt weer beving. Het is een lastige materie,ook voor de mensen die dachten duidelijkheid te hebben, vallen nu ineens onder het nieuwe protocol . De intenties zijn goed, de situatie is en blijft bizar…

2012: doordat ik regelmatig naar Amersfoort rijdt,merk ik dat mijn wereld verruimd, stap in de auto en rijdt overal naar toe, radio aan en ik voel me bevrijdt, Ik let goed op mijn gewicht en eet gezond, natuurlijk ook wel eens patat of gebak, maar met mate. soms een poosje, resetten met 2shakes en lichte maaltijd.  In 2015 krijg ik ineens last van een pijnlijke heup, loop er eerst maanden mee door, is immers vanzelf gekomen, zal dan ook vanzelf wel overgaan.  Tijdens de groeps hondewandeling  van 2 uur, krijg zoveel pijn, dat ik dan toch maar naar de huisarts,  hij denkt  aan een slijmbeurs ontsteking, krijg een spuit en moet rustig aan doen. Moeilijk voor mij en met de verhuizing van onze jongste dochter, doe ik toch weer teveel.