Januari 2019

20 januari

Deze week Renate haar verjaardag, 30 jaar. Pff 30 jaar, voelt echt niet zo, als de dag van gisteren! Drukke week veel afspraken. Dieet ging goed, heb fruit toegevoegd deze week. Val nog steeds af, dus helemaal prima. Heb met mezelf afgesproken dat 75 kilo mijn bovengrens wordt. Dan ligt de lat niet te hoog, anders kan ik alleen maar falen, wat jojo-en in de hand werkt. In vorige blogs heb ik het wel over de aardbevingsschade in Groningen gehad. Deze week was er weer een kamerdebat, allemaal beloftes en regelrechte leugens! Hoe kan dit toch in Nederland. Zelf hebben we ook weer schade, exact dezelfde scheuren als 4 jaar geleden, krimpscheuren zeggen ze nu, na 15 jaar krimpscheuren? Dat geloven ze zelf toch niet! Ik moest bezwaar maken, een commissie moest er naar kijken, stelt vragen die ik moet beantwoorden. Hadden ze zelf ook kunnen doen de gegevens zijn er immers, zo vreemd, moeten ze er weer naar kijken en beoordelen, echt bizar wat er gebeurt en al die mensen die kijken en beoordelen, kost handen vol geld. Mijn vriendin met haar woonboerderij zijn zelfs met de arbiter nog geen stap verder, echt zo triest!

 

13 januari

poeh alweer kleine 2 weken in 2019. Vorige week weer aan het werk in Groningen. Geen fietsweer, tussen de middag een flink eind gewandeld. Verder doe ik het programma van Jaqueline van Dijk van Facebook, krijg elke dag ongeveer 10 minuten oefeningen. Doe het trouw en levert me spierpijn op, dus dan is het goed toch? Stap drie gaat goed, zin in brood  heb ik zo langzamerhand wel 😏 Drukke week, met klanten en Geert zijn bezigheden in de nieuwe badkamer van Joyce en Thomas. Het is erg mooi geworden. Vandaag rustige dag, lekker schaatsen gekeken, onder een dekentje op de bank. Vanmiddag toch nog grote ronde gelopen door de wind en regen, brr niet mijn weer bah! Hoop dat het of echt winter of voorjaar wordt!!

6 januari

Iedereen  nog even op de valreep, een goed en vooral gezond 2019!  De eerste week zit er al weer bijna op. Ik heb me toch vergrepen aan de oliebollen, vers gebakken met rozijnen, appel of likeur43, onweerstaanbaar. Na de kerst nog wel afgevallen, hoop dat ik dinsdag op het oude niveau ben 😏 blijf in stap 3 voorlopig, wil nog zo’n 10 kilo kwijt, dus nog ff door! Morgen weer aan het werk, geen fietsweer helaas. Rustige vakantie gehad, wat series gezien op Netflixmet als heerlijke afsluiter de 4e serie van The Bridge. Hoop dat ze nog wel nieuwe reeks op gaan nemen, ik geniet er intens van!  Zijn een aantal nieuwe mensen ook aan de Cambridge gegaan, leuk om elkaar te kunnen motiveren. We gaan ervoor!