Maart 2018

31 maart

Vanmorgen wederom naar de Action, nog meer mandjes gehaald, nu alle kasten netjes, daar wordt ik blij van. Vanmiddag met mijn dochters naar de markt, laatste inkopen gedaan voor de paasdagen. Wil hier mijn zorgen over het gasbesluit delen. Het ziet er geweldig uit, ook fijn dat er eindelijk een minister is die voor Groningen opkomt! Maar is het wel zo goed voor ons? Het duurt nog veel jaren voordat de gaswinning werkelijk stopt, is het gasveld dan niet sowieso leeg gepompt? Gaan de versterkingen van onze woningen wel door? Wordt de NAM niet een lege BV waar op termijn niets meer te halen valt? Ik ben bang dat er straks gezegd wordt, dat de Groningers zeuren en achterdochtig zijn. Al met al zal de tijd het leren, maar dat het allemaal best onzeker is. Vandaag een fijne dag met redelijk veel zon, top!

30 maart

Oeps 2 dagen niet geblogt, had een nieuw dressoir besteld, dacht dar het in 3 delen zou komen, was echter Ikea concept… Dus zelf alles klaargezet op nummer, de laden in elkaar gezet, dat kan ik nog net zelf, tekeningen lezen en begrijpen is een kwaliteit die mij totaal ontbreekt 😏 Geert kreeg woensdag hulp van Mark. De rest heeft hij vrijdag mooi in elkaar gezet. Toen kast inruimen, leuke klus, kom van alles tegen, mooie vergeten herinneringen. Ook veel rommel, mandjes gekocht om alles netjes bijelkaar te verzamelen. Direct ook maar andere kasten opgeruimd. Tussendoor Geert zijn nieuwe brillen opgehaald, bij Renate langs . Verder ben ik woensdag en donderdag uit eten geweest, super gezellig en te lekker. Vandaag gevast…😔😔😔😔

27 maart

Slecht geslapen vannacht van alles bij de kop. Vanavond maar op tijd op bed slaap inhalen. Vandaag bericht van de verzekering, kassabon te onduidelijk, zou ik naar de de mediamarkt moeten om een duidelijke kassabon aan te leveren. Ze willen kapotte apparaten hebben, die moet ik dan ophalen bijde Amac winkel.. Hoop gedoe, direct maar doorgehakt en opgehaald, met de originele kassabon aangetekend opgestuurd. Hoop dat nu alles klaar is… Toen gauw boodschappen gedaan, nog wat klanten. Vriendin gebeld om es ff uitgebreid bij te kletsen. Netjes dieet gehouden vandaag😀

26 maart

Donker vanmorgen, dan merk je dat uur tijdsverschil echt wel. De komende dagen weer veel regen, jammer… Drukke werkdag, beetje schade van de vrije dagen van vorige week inhalen.na thuiskomst Cambridge klanten, eten koken. Neem s morgens een shake, 2x fruit tussendoor, s middags 2 plakken brood, groente en vlees. Hoop dat afvallen daarmee verder gaat. Voel me er fit bij en breng het geleerde van de cursus in de praktijk. In het nu leven. Positief in het leven staan. Ik ga ervoor! 😀

25 maart

Gisteravond latertje, uur korter, toch vroeg op voor de formule 1. We hadden natuurlijk op een hogere positie gehoopt. Verbaas me er over hoe snel de coureurs over hun verlies of tegenvallers heen stappen. Naar ouders geweest, bestelling afgeleverd. Met Fierra en Bentley aan de wandel. Toen ik thuis kwam Apple vriendin, ga je mee wandelen! Ben ik weer gegaan gezellig , cappuccino in het strandpaviljoen. Nu beentjes omhoog. Rare dag als de tijd verzet is, ze mogen er wat mij betreft wel mee stoppen, zie de meerwaarde er niet van in.

24 maart

Verdrietige dag, crematie van een supervrouw! Een warme, persoonlijke bijeenkomst. Diep diep respect voor Irene. Onbegrijpelijk dat ze er niet meer is. Vanmiddag met Joyce naar de markt en nog ff met de hondjes een rondje Meerwijck, zo lief dat ze mijn verdriet begrijpt❤️ Bestellingen klaargezet, gepoetst. Nu nog ff naar vriendin.

23 maart

Lekker geslapen bij Van der Valk Leusden. Heerlijk ontbijt en toen weer naar het vervolg van de cursus. Eerst stukje herhaling van gisteren. Samen nagedacht en gebrainstormd over tactieken om anders om te gaan met (eet) gewoontes.. Het belangrijkste is oom het nu te leven. Henk Willem gaf een mooi duidelijk en grappig voorbeeld: ik stop mijn vrouw en mijn hond in de kofferbak, na een uur doe ik het deksel open en wat denk je? Mijn hond is blij, waarom? Hij leeft in heden! Dat leeft een stuk gemakkelijker. Om jezelf bewust te maken van het heden, kun je je op je ademhaling concentreren, dan ben je direct even bij jezelf. Ik ga de komende dagen de documentatie bestuderen om het goed te laten beklijven. Al met al vond ik het leerzame en gezellige dagen. Het dieet heb ik niet goed gevolgd. Ik ga het weer oppakken met een hogere stap uit het stappenplan en natuurlijk door met de beweging.

22 maart

GIsteren heb ik voor het eerst niet geblogt. Toen ik gisterochtend de krant las , stond er bij de overlijdensadvertenties een goede bekende, ik wist niet dat zij ziek was. De hele dag ben ik met mijn hoofd bij haar en mijn herinneringen geweest. S avonds heb ik niet meer aan mijn blog gedacht. Vanmorgen om 6.30 uur in de auto naar Amersfoort, poeh ben ik ff blij dat ik in Groningen woon! File bij Zwolle, file bij Nijkerk, file bij Vathorst, file in Amersfoort, om half 10 bij Cambridge. Voor de cursus, iedere dag succesvol slank. Met 9 consulenten behandelen we onder leiding van Henk-Willem deze materie. Wat gebeurt er nu eigenlijk in ons lichaam en in ons hoofd omtrent voeding. Hoe verwerken de hersenen dit. We krijgen handvatten en leren technieken om hier een weg in te vinden. Wist je dat je hartslag, ademhaling ook invloed hebben op je spijsvertering en dat je dit kunt leren! Nu gaat Irene mij nog een grappig verhaal vertellen. Morgen meer,

20 maart

Vandaag weer richting Groningen, koud maar wel zonnig en droog. Bij thuiskomst flinke wandeling gemaakt met de hond. Bestelling opgeruimd en eerste klanten van deze week. Elektrische deken staat weer aan! Morgenochtendd afspraak bij mijn huisarts, schouder blijft pijnlijk, hopelijk is er wat aan te doen. Eerst ff thuis aan het werk en dan na de huisarts naar Groningen.

19 maart

Vandaag weer richting Groningen, koud maar wel zonnig en droog. Bij thuiskomst flinke wandeling gemaakt met de hond. Bestelling opgeruimd en eerste klanten van deze week. Elektrische deken staat weer aan! Morgenochtendd afspraak bij mijn huisarts, schouder blijft pijnlijk, hopelijk is er wat aan te doen. Eerst ff thuis aan het werk en dan na de huisarts naar Groningen.

18 maart

Vanmorgen bij mijn ouders op de koffie geweest. Beetje opgeruimd en gepoetst. Bij gebrek aan vrijwilligers, alleen met de hond naar Meerwijck geweest. Had me op ergste kou voorbereid, viel heel erg mee, in het bos was het zelfs warm. De aardbevingsellende van onze vrienden gaat nog door, de arbiter heeft hen in het gelijk gesteld, maar er moet nog weer door de arbiter aangewezen deskundige aan te pas komen. Op zich gunstige uitspraak maar er gaan weer weken overheen voordat er duidelijkheid komt. Heel erg als je al aan het einde van je latijn bent. Deze week een reportage op tv, dat er onnodig geld wordt uitgegeven aan de versterking van onze huizen, heel vreemd net of wij in Groningen om deze ellende gevraagd hebben! We hebben toch zeker het recht om hier veilig te wonen???

17 maart

Vanmorgen ff naar de markt, Pffff wat weer steenkoud, ben er echt flauw van, voorjaar moeten we hebben.Vanmiddag met Hondentrainer en onze hond Fierra op pad geweest. Fierra is zo blij/zenuwachtig als ze in de auto dat ze als een dolle blaft en jankt, gewoon niet te doen. Met behulp van een speciaal bandje afleerlesje. Fierra begrijpt het snel, nog een paar keer oefenen, hopelijk heeft ze dan begrepen dat het zonder blaffen voor iedereen leuker is😂 Lastige dieetdag wordt een beetje moedeloos van, moet meer bewegen, maar weet niet goed hoe ik het moet aanpakken. Volgende week maar eens naar de huisarts, arm werkt ook niet mee.

16 maart

Vanmorgen naar Groningen, de Coendershaag mooie locatie, had er nog nooit iets over gehoord. Lekkere zoetigheden, prima kunnen weerstaan. Het thema was, anders dan anders. Een rondje wat wij als consulenten anders doen, zo kunnen we elkaar inspireren. Daarna een soort video ronde, feit of fabel over voeding. Bijvoorbeeld is een koekje s nachts slechter voor je, dan een hetzelfde koekje overdag. Slechter omdat s nachts je stofwisseling ook “slaapt” dus trager is, dus minder goed verbrand. We hebben een setje vragen meegekregen zodat we de quiz ook met onze klanten kunnen doen 😀 Volgende week ga ik naar de cursus: iedere dag succesvol slank. Zal er zeker weer inzichten op doen, snipperdag geregeld en hotel besproken.

15 maart

Niets gehoord van de verzekering nog. Duurt best wel lang, incident is ruim 2 weken geleden gemeld. Vandaag informatieve lunch op het werk, heb 2 broodjes gehad, groente en vlees maar overgeslagen.vandaag stonden in de Metro tips om positiever te denken; neem je stem in je hoofd niet te serieus, buig den negatieve gedachte om naar een positieve, forceer een lach, schrijf op waar je dankbaar voor bent, focus op je ademhaling en niet op je gedachten. Ga eens kijken of ik het in de praktijk kan brengen, want klopt natuurlijk wel. Is genoeg om blij mee te zijn immers. Morgen ochtend bijeenkomst met de consulenten uit de regio, vanavond vroeg onder de wol!

14 maart

Vanmorgen Cambridge klanten en op huisbezoek, leuk om te mogen en kunnen doen. Vanmiddag moest mijn auto zijn jaarlijkse onderhoudsbeurt. Krijg de Twingo gewassen weer terug, prima stukje extra service! Met Joyce de stad in geweest, een heel eind gelopen, laatste stuk ging moeizaam, wordt dan moe en been wil dan niet meer mee, heel apart omdat ik geen pijn heb. Heerlijk weer vandaag zonnetje erbij, voorjaar zalig! De verzekering wilde meer informatie over mijn Apple Foevel in de wasmachine, wel eigen risico van € 150,- maar ja schade was € 820,- ben heel benieuwd wat ze gaan vergoeden… Wordt vervolgd….

13 maart

Vroeg op, was vanmorgen druk op de weg. Ook een aantal ongelukken op de wegen richting Groningen. Je hoort het op de radio en staat er niet echt bij stil. Terwijl de impact voor andere mensen zo enorm kan zijn. Het is alweer bijna 10 jaar geleden, dat mijn vriendin Ietsje ‘ s morgens in haar auto stapte en een half uur later aangereden werd door een inhalende tegenligger en haar leven eindigde. Onbegrijpelijk nog steeds, dat het zo snel afgelopen kan zijn. Wat een verdriet en wat een gemis, werkelijk niet te bevatten. Genieten en bewust leuk leven is dan ook heel belangrijk. Elektrische deken aangezet, is weer een stuk kouder dan gisteren en het wordt nog kouder en weer wind, ik ben er wel klaar mee, lente wil ik brrr

12 maart

Maandag, zo echt niet mijn dag, slaap vaak slecht omdat ik weet dat ik vroeg op moet. Kom moeizaam op gang. Vandaag waren mijn kamergenoten naar het hoofdkantoor in Almere. Ongezellig! Daarentegen hard gewerkt!😏 Heb vandaag wel groente en vlees gehad, om mezelf het iets gemakkelijker te maken. Vanavond Cambridge klanten, allemaal heel goed afgevallen, super! Vandaag was het heerlijk weer, lijkt wel lente, ware het niet dat er weer kou voorspeld wordt, brrr was net van plan om donderdag weer op de fiets te gaan… Nog maar even afwachten, wat het gaat worden.

11 maart

Was vanmorgen mistig, dacht dat mooi weer zou worden helaas. Aan de pruts geweest met WordPress programma om bestand op haar site te krijgen. Lukte niet op oude iPad, echter achter de pc wel! Vanmiddag weer schaatsen , Gekeken, wat een onverwacht einde. Sneu voor Pederson, meiden hebben een handtekening van hem op hun Schaatsmuts, aardige vent, hij viel, Sven kon ook niet mee, een knappe overwinning voor Patrick Roest! Groningen ook eindelijk weer een keer gewonnen. Dieet beter dan gisteren, niet helemaal goed, het foute engeltje wint nog te vaak! 😁

10 maart

Zaterdag alweer. Koffie bij mijn ouders, daarna met Joyce naar de markt, wat een verschil met vorige week, toen echt steen en steenkoud en nu bijna zwoel windje. Bovenverdieping ff gepoetst en gezogen. Vanmiddag met pa naar familie in Heereveen. Zijn eerste uitje na de operatie, ging gelukkig prima. Vandaag en morgen de laatste grote schaatswedstrijd van het seizoen. Op tv zijn ze helemaal enthousiast over het olympisch stadion, ik vind het niets, regen, hoge temperatuur. Had wat mij betreft gewoon in Thialf gemogen, was ik er vast heen gegaan😏 Dieetdag was slecht vandaag, afvallen gaat langzaam , motiveert niet echt. Maar zet zeker door 😡☺

9 maart

Bosvruchtenshake vanmorgen, vind de Shakes lekker en gemakkelijk, dit is geen straf. Gezellig op de koffie bij Cambridge klant, weer even bijgepraat. Boodschappen gedaan, ook voor de zieken. Joyce haar hondjes mee op de ronde. Reepje tussen de middag en toen naar de Apple store, voor de verzekering voor mijn wasmachine Foevel van vorige week, gelukkig dekt de verzekering de schade. Kon ook al vanmiddag het rapport doorsturen naar de verzekering, snelle service! Mandjes gehaald bij de Action, voor de grote kasten opruiming. Pffff wat verzameld een mens een rommel kan niet alles weggooien, Renates 1 e mobieltje ligt er nog, gameboys, weggooien kan altijd nog. Hoop dat nieuwe dressoir nu gauw geleverd wordt ben er klaar voor!

8 maart

Vanmorgen vroeg op, naar Groningen. Vanmiddag in de regen weer naar huis. Direct een paar Cambridge klanten, bestelling opgeruimd. Moeder haar ereader weer bijgewerkt, werkt toch wel handig inloggen op je account en de boeken worden via de WiFi weer op de ereader gezet. Heb 1 reactie op mijn advertentie op marktplaats gehad, schiet dus nog niet echt op, jammer. Joyce anti hoest pillen gebracht. Verder niet veel beleefd vandaag. Dieet ging ook goed.

7 maart

Wat een mist vanmorgen! Mijn rijinstructeur zei altijd, gladheid is niet erg daar kun je op rijden, maar mist is gevaarlijk. Vond dat vreemde uitspraak totdat ik een keer met zeer dichte mist uit Friesland naar huis moest rijden, we zagen helemaal niets en moesten op de witte strepen rijden, uren zijn we onderweg geweest, poeh zelden zo blij geweest thuis te zijn. Later op de dag de zon, heerlijk buiten gezeten, de zon op mijn huid super! Mijn moeder haar e-reader stuk, van alles geprobeerd, maar de streep is niet weg te krijgen. Naar de mediamarkt, mocht geld terug of nieuwe. Die was niet op voorraad, dus maar bij BOL besteld,. Heb mijn eigen boeken in dozen en tassen gedaan en op marktplaats gezet, heb ze gelezen en liggen maar in de kast te liggen. Ereader bevalt me beter, mooie grote letters😉 Dieet ging goed vandaag!

6  maart

Vroeg eruit vanmorgen . Het is al licht als ik richting Groningen rijdt, de lente hangt echt in de lucht, wat een enorm verschil met vorige week! Onder de overkapping vanmiddag 21,4 graden. Morgen helaas weer regen. Gisteravond heb ik de serie niet uitgekeken, dus nog wat tegoed. Dieet gaat moeizaam, focus me op het doel, is niet dat ik honger heb, gewoon trek, worstel met mezelf. Lastig houdt me de hele dag bezig en soms de nacht erbij, maar zet door! Moet gewoon!

5 maart

Vandaag weer naar Groningen om te werken. Lange lijst afwerken, is het doel van deze dag, geslaagd. Lekker weer vandaag, wel weer een enorm verschil in temperatuur. In de zon kun je onder de overkapping al gauw weer lekker buiten zitten. Vanmiddag en vanavond druk met Cambridge klanten, het mooie weer komt eraan, dus de winterkilo’s moeten eraf! Dieet ging vandaag goed, overdag vind ik het geen probleem, maar vanaf 16 uur krijg ik het zwaar. Vanavond nog 1,5 aflevering van Top of the lake, weer erg spannend! Dan heb ik nog een paar afleveringen van de luizenmoeder tegoed.

4 maart

Op tijd op, schaatsen begint al om 9 uur, super gedaan van Jorrien ter Mors, wereldkampioen sprint. Kjeld een tweede plaats, volgend jaar maar voor goud! Vanmiddag naar tuinbeurs met Renate, viel ons tegen, weinig sfeer. Daarna nog even bakkie doen bij vriendin in Scheemda. Was alweer een poosje geleden dat ik daar geweest was, alweer meer zichtbare aardbevingschade, hopeloze zaak. Het wachten is op de uitspraak van de arbiter, dat kan nog 4 lange rusteloze weken wachten duren. Geert en Renate Chinees en ik warme chocolade shake. Gister weer lopen snaaien, heb het er zwaar mee. Ik lig dan wakker van de spijt en irritatie over mijn gedrag. Het is net of er een engeltje op mijn schouder zit die zegt niet doen en op de andere schouder eentje die zegt ach joh dan val je toch wat minder snel af? Je leeft maar 1 x geniet ervan. Pff moet er echt voor vechten om naar de goede te luisteren, wil immers slank de zomer in!

3 maart

Vroeg wakker, zoals vaak, wakker op de normale, door de weekse opsta tijd. Dekbed uit het raam en de lakens buiten gedroogd. Vanavond elektrische deken aan, in superfris bed. Schaatsen gekeken, spannende strijd, weer met de Noorse Lorensen. Naar de markt geweest met mijn moeder en Joyce. Was echt wel super koud met die gure wind. Kacheltje aan, wat gepoetst en serie gekeken, nog 1 deel te gaan… Kreeg gister push bericht van Netflix dat er nieuwe afleveringen zijn van, Top of the Lake, een van de mooiste series die ik heb bekeken! Speelt in Nieuw zeeland, prachtige beelden van het landschap. Genoten van een luie zaterdag.

2 maart

Op tijd op, klanten en wederom naar de Vodafone winkel, de leen telefoon is klaar, kan weer bellen en whats appen. Rest van de boodschappen gedaan. Ff naar de Kruidvat, vroeg aan een medewerker mag ik iets vragen? Goedemorgen zei ze kattig, braaf zei ik ook maar Goedemorgen. Ik dacht dat ik haar keurig een vraag stelde,… Waarschijnlijk dus niet! Maar goed dat ik geen mystery shopper ben. Nog ff met Renate naar de Action, die is nu ook iedere zondag open. Vind het eigenlijk wel bizar, 6 dagen per week open is toch wel genoeg? Van de andere kant we zijn er nu ook al aan gewend dat de supermarkt op zondag ook geopend is. Vanmiddag naar de beurs in Stadskanaal in het Pagecentrum, met Cambridge collega’s. Behoorlijke beurs en ook al druk op de vrijdagmiddag. Gisteren is het bij het etentje niet zo goed gegaan met mijn dieet, de verleidingen waren te groot😏😉 vandaag weer goed opgepakt en met goede moed verder!

1 maart

Vandaag thuiswerken, zodat ik tussendoor ff naar de Vodafone winkel kan op de simkaart in de leen telefoon te laten zetten. Helaas niet gelukt. Nu maar weer verder kijken, krijg straks een andere te leen. Had grote klus, hele dag zoet mee geweest, ben halverwege. Vanavond ga ik met oud collega s uit eten. Doen we naar 25 jaar nog steeds, ga voor de groenten en vlees. Weer ff bijpraten, altijd erg gezellig. Morgen middag naar een beurs in Stadskanaal met Cambridge collega.s hoed me dus niet te vervelen🙂