September, de knop gevonden!

29 september

Het lukt me erg goed om het dieet vast te houden. Er is niets wat me in verleiding kan brengen. Afvallen gaat met horten en stoten, daarmee bedoel ik, de ene dag geen gram en dan ineens zomaar een pond eraf. Ga de goede kant op, probeer niet te veel naar voren te kijken en na te denken hoe lang ik  nog op deze manier door moet gaan. Leef nu, mis niets en val af immers? Vraag me wel af, waarom lukt het nu wel en de andere keren niet? Ik wilde het toen ook graag en was goed voor bereid. Misschien dat ik het op wilskracht moest/wilde doen en nu pas met de eerder genoemde eye openers, toch de knop gevonden. De e-watch helpt me zekering mijn beweging te krijgen. Lopen gaat misschien een ietsje pietsie beter, merk helaas nog niet zoveel verschil… morgen is mijn moeder jarig, heb een appeltaart voor haar gebakken, geniet van de geur, dat is voldoende. 😊😊😊( voorlopig 😉)

22 september

Het gaat erg goed, vorige week zaterdag de  laatste dag tussenweek, vond ik eigenlijk wel prima. Gewoon weer in het zelfde ritme. Bewegen lukt ook goed, probeer de 26 km op de e-Nike te halen, wat vaak lukt,  inmiddels ligt mijn record op 33 minuten😂 . Veel sneller zal niet gaan lukken, maar wie weet dat ik in de toekomst mezelf naar de 28 km kan trappen? En ik alle stoplichten op groen heb? Het weer wordt natuurlijk wel slechter, hoop dat het fietsen nog poos vol te kunnen houden.

Vandaag de kachel voor het eerst weer aan, ook wel weer gezellig! S avonds  op bed doe ik buikspier oefeningen, kan het instructie filmpje niet terug vinden, helaas.  En een filmpje van mezelf, wil ik niemand  aandoen 😂 Inmiddels ben ik al behoorlijk wat kilo s kwijt, pas ik alweer in een oude broek! Dat motiveert natuurlijk super!

12 september

Na de eye openers in de vakantie, bij thuiskomst van de vakantie, direct begonnen met de shakes! Ben nu ruim 5 weken bezig en het gaat heel goed. Ik hou me precies aan het dieet. Op het moment dat het moeilijk is, denk ik even terug aan  Hongarije en focus me op mijn doel! Wat mijn  doel is?? Met kerst mijn zwarte jurkje maat 40 weer aan! Inmiddels pas ik weer in maat 44 dus dat moet lukken. Voel me weer top fit, ben actief.

Voor mijn verjaardag heb ik een IWatch gevraagd en gekregen, hierop kan ik zien hoeveel ik bewogen heb en of ik mijn doelen gehaald heb. Als ik naar mijn werk fiets en trap mezelf naar 25 km per uur (e-bike hè?😉) dan heb ik mijn traningsdoel van een half uur per dag al binnen!

10 000 stappen moet ik maken, dat is met een kantoorbaan en een klapvoet e heeeeel drug veel. Ik haal dus voor mezelf en mijn collega ‘s regelmatig koffie, loop dan een paar keer heen en weer naar de koffie automaat. Als ik de laatste ronde met de hond loop, kijk ik  hoe het met de stappen hoeveelheid staat, loop dan indien nodig stukje verder om. Al met al super motiverend dat horloge. Omdat ik al jaren geen horloge droeg, was ik het afgeleerd om naar mijn pols te kijken. Dus de eerste weken bleef ik op de telefoon kijken, om te zien hoe laat het was,  lekker slim😏😏

Deze week heb ik veel uitjes, dus heb de tussenweek nu gepland en eet groente en vlees, zodat ik wat mee kan doen.  Vind het heerlijk, maar ook lastig omdat de trek naar eten weer boven komt drijven.

3 september

Alweer een poos geleden dat ik geblogd heb.

Intussen is er een heleboel gebeurd.

Voor onze vakantie  was ik behoorlijk, moedeloos. Het wilde maar niet lukken met dieet. Afvallen ging langzaam, waardoor ik de  motivatie verloor, waardoor ik weer stukjes kaas ging snoepen , zelfs weer groeide. Algehele malaise. Verdrietig, hopeloos, weinig zin in vakantie,  aan het water etc.

Het  eerste reisdoel was de Grand prix formule 1. Warm, ontzettend heet, nergens schaduw. De fan zone was een heel eind lopen, heuvel op en heuvel af, poeh heftig zo wie zo al met mijn klapvoet, maar in de hitte en de extra ballast kilo’s.  Zweette ontzettend en had het heel zwaar, natuurlijk weet ik heel goed dat de extra kilo’s, het nog veel erger maken. Dat was de eerste eye opener!

De tweede week gingen we naar het Balaton meer. We waren aan de vroege kant, dus gingen nog even wat drinken in het restaurant. Daar liep de eigenaresse vreselijk te zweten, handdoekje om de nek, ook veel extra kilo’s. Ik dacht: Yvon als je nog ff doorgaat, sta je er over een poosje net zo voor! Weer een eye opener!

Bij  het strandje ook veel dikkere vrouwen. Ik dacht dit wil ik nooit meer!  Toen nog eens, mijn natte corrigerende badpak uitgetrokken… pff wel es geprobeerd?? Echt wat vreselijk. Weer eye openers!

Dit alles maakte wel dat ik er helemaal klaar mee en voor was!!

DE KNOP is om! Bij thuiskomst direct gestart met stap 1 😊😊