7 januari

Lazy Sunday vandaag, vanmiddag schoonzus op visite, gezellig.
Dieet gaat goed, ben goed in ketose nu, dat kan ik ook merken, de honger/ trek is weg, natuurlijk heb ik wel zin in lekkere dingen als ze langskomen, hou echter mijn rug rechtšŸ˜ƒ en doel voor ogen.
De beloofde foto plaats ik, vind het een hele stap… is heftig jezelf zo terug te zien. Wil toch nog even terugkomen hoe het kan dat ik het zelf niet zag. Zal ten eerste het niet willen zien zijn, uit een soort zelfbescherming. Niet als excuus, maar ik groei heel snel en er is geen bovengrens in mijn gewicht, blijf groeien. Heb nooit hele pakjes koekjes of ongezond veel vet gegeten. Bleef in mijn hoofd steeds met dieet bezig, voelde me ook schuldig als ik iets fout gegeten had. Als ik de Allerhande las keek ik bijvoorbeeld bij de recepten eerst naar de calorieĆ«n. Mijn hele leven heeft in het teken gestaan van diĆ«ten.
Kleding kopen vond ik niet leuk, te confronterend! Zorgde dat mijn meiden er tiptop uitzagen. Deed veel vrijwilligerswerk haalde daar de energie uit.
Dan gaat eind 2001 de knop weer om, omdat het steeds niet lukte met een regulier dieet, een maagballon! Onder een lichte narcose werd in een privƩ kliniek ( op eigen kosten) oraal een ballon in mijn maag geduwd en daar kwam dan een blauwe vloeistof in. De kleur was zodat je eventuele lekkage direct ontdekte en dat de ballon dan met spoed verwijderd zou kunnen worden, best wel een risico eigenlijk. Op de terugweg uit Amsterdam was ik erg misselijk en braakneigingen, omdat je lichaam dat ding kwijt wil. Gelukkig was dit de volgende dag over.
Morgen vertel ik verder over het avontuur: maagballon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *