Januari 2018

31 januari

vanmorgen al vroeg de eerste Cambridge klanten. Daarna bij een cliënt  op huisbezoek, zij mag niet autorijden, vind het leuk om zo een beetje te kunnen helpen. Weegschaal mee, samen plan gemaakt aan de hand van het stappenplan, we gaan ervoor!  Vanmiddag naar de persconferentie gekeken over het aardbevingsprotocol, hoop dat het eindelijk gaat lukken. Merk dat ik het eerst moet zien en dan geloven, ben achterdochtig geworden. Vond het jammer dat de journalisten mijns inziens niet de goede vragen stelden. Mensen die bijvoorbeeld al een datum hadden voor de arbiter? Welke bedrijven gaan beoordelen of het echt aardbevingschade is? Witteveen en Bos? die het zo schandalig gedaan hebben?  Minister Wiebes kwam oprecht over, daar voorlopig dan maar aan vast houden. Dieet ging prima vandaag 😏

2012: contact gelegd met de plaatselijke krant, een redactioneel stuk met een foto kunnen regelen. Een paar collega”s willen starten, andere bekenden en onbekenden willen graag een intakegesprek. Al gauw heb ik het best druk, naast de cliënten , de boekhouding, inkoop en daarnaast 4 dagen werken was wel teveel. Dus gevraagd of ik een dag minder kon werken. Dit kon gelukkig. Heb nu de avonden en de woensdag en vrijdag voor mijn hobby Cambridge. Een heel nieuw onderdeel in mijn leven, regelmatig naar Amersfoort, contacten met andere consulenten/collega ‘s, samen op beurzen staan. Erg leuk allemaal. Ben stuk zelfverzekerder, durf er weer te zijn. Super!

 

30 januari

nog 1 dag en dan isde eerste maand van 2018 al weer om!  Op naar de lente, t-shirt weer, gelukkig heb ik nog ff😉    Drukke werkdag, daarna boodschappen gedaan, Cambridge klanten. Wel makkelijk lekkere warme chocolade shake,het gemak er van inzien werkt prima.

2011: naar de Kamer van Koophandel, boekhouder zoeken, plan van aanpak maken, ruimte inrichten,. Kon nog net de toets doen in december en dan per 1 januari 2012 starten met mijn eigen praktijk. Het is geweldig om andere mensen te mogen begeleiden naar hun streefgewicht. Eindelijk iets positiefs uit mijn strijd met mijn gewicht. Ook hield het me goed bij de les om mijn eigen gewicht op het mooie  peil te houden. Ik volg regelmatig bijscholingscursussen bij Cambridge. Er is veel veranderd in deze periode.

29 januari

Vanmorgen weer vroeg op, halve shake gehad, de andere helft later op de ochtend. Drukke werkdag vandaag, de tijd vliegt dan om. Het eten mis ik dan ook niet. Vanmiddag m’n reep en als eten vanavond een warme chocolade shake. Het Gaat prima! Merk goed dat m’n kleding minder strak zit, daar wordt ik dan weer blij van. Gisteravond de website veranderd, alle blogs van januari straks onder de tab januari in het menu. Recepten wil ik gaan uitbreiden. Vond het wel spannend, was beetje bang alles wat ik tot nu toe geschreven had, kwijt zou raken, gelukkig het is goed gegaan!

2011: ik kreeg dus bericht dat ik door de eerste stap heen gekomen was. Weer naar een bijeenkomst in Amersfoort, waar uitgelegd werd wat wij konden verwachten en natuurlijk van ons als consulent. Had zelf gedacht dat het een soort Tupperware constructie zou zijn. Dat was niet het geval. Ten eerste moest ik een bedrijf starten. In het verleden heb ik de detailhandel-school gedaan, dus wist goed waar ik aan zou beginnen. Verder was er de uitgebreide training, die afgesloten werd met een examen met als minimale eindcijfer een 8 moest zijn. Erg belangrijk natuurlijk zodat je op een verantwoorde manier andere mensen kunt begeleiden. Een hele drukke, spannende periode volgde. Ontzettend leuk, nieuwe mensen ontmoeten, op een heel andere manier naar voeding kijken. Ontzettend leerzaam en leuk!

28 januari

Relaxte zondag vandaag, vanmiddag met vriendin voor haar verjaardagskadootje gekocht bij Entree in de Punt. Dochter en schoonzoon hier Chinees meegegeten.nee ikke niet had nog courgette spaghetti van vrijdag 😜 dieet gaat goed, vind oom niet erg om morgen weer alleen aan de maaltijdvervangers te gaan, wel makkelijk. Inmiddels kledingmaat kleiner, dat motiveert!

2011: heb me ingeschreven op de website van Cambridgeweightplan. Krijg een uitnodiging met 10 andere kandidaten om in Amersfoort te komen. Met aLs huiswerk een soort presentatie van mezelf aan de hand van drie foto’s of plaatjes. Ik was best zenuwachtig en had me goed voorbereid. Met z’n tienen zaten we op een groot bankstel, om de spanning wat te breken zei ik, jullie ook druk geweest dit weekend met de presentatie? 1 van de kandidaten vond dit nogal lachwekkend, hij zei natuurlijk niet je verteld toch zo over jezelf?! Pfff daar had ik niets op terug te zeggen. Gelukkig kwamen de mensen van Cambridge al gauw en kon het programma starten en voelde ik me beter op mijn gemak. Presentatie ging goed, ik heb immers al veel met mijn gewicht beleefd en het Cambridge dieet heeft top voor mij gewerkt. Na een paar dagen zouden we bericht krijgen of we door waren naar de volgende stap richting consulentschap!

27 januari

Vandaag naar Utrecht het jaarlijkse consulentenfeest. In de Fabrique, vanmorgen nog ff gegoogeld, de fabriek is ooit gestart door Ulbe Twijnstra uit Friesland, mijn opa ‘s werkten voor dezelfde eigenaar, in de fabriek in Akkrum, mijn vader wist te vertellen dat de broers van mijn opa in Utrecht werkten! Dus terug naar mijn roots, vreemd om in zo’n fabriek te zijn, waar 50 jaar geleden mijn familie hun brood verdiende. Een leuke locatie! Alles was weer super geregeld,de plannen voor komend jaar gepresenteerd. Top om onderdeel van deze organisatie te mogen zijn!

2011: na een fijne zomer besluit ik om, om de laatste 10 kilo overgewicht aan te pakken en ga weer naar Tessa. Ik dacht makkie, doe ik ff, dat viel me toch wel tegen, weer helemaal terug naar de shakes, maar met steun van de consulent en met een portie wilskracht lukte het. Tessa vond mij een goede ^ Dieter^ en zei , zou je het niet leuk vinden om zelf consulent te worden? Ik had stiekem wel eens gedacht, wat een geweldig beroep, mensen helpen bij deze strijd, ik zei dan ook jaaa! Geef je dan op via de site zei Ze. ik beloofde er naar te kijken. Een paar dagen later belde ze me. Je moet het doen hoor, meen het. Ik dacht nou dan ga ik dat zeker doen!😛😝

26 januari

Alweer vrijdag, vanmorgen weer op het gezellige huisbezoek. Wat boodschappen gedaan, kan ik erg snel ,omdat deze dame niet eet, kan hele rijen overslaan😏 Geert wil ook geen chips of “foute” dingen, dus alleen de noodzakelijke boodschappen. Vandaag wel uitgebreid gekookt. Courgette spaghetti met zelf gemaakte tomatensaus,van verse tomaten.

Heb deze ingesneden verse Italiaanse kruiden erop, olijfolie erover en dan 2 uur in de oven op 140 graden laten garen. Dan met een bouillon blokje, blikje tomaten puree, nog wat verse basilicum in de blender. Rundergehakt in de wok, ui , knoflook, paprika, champignons erdoor en dan als laatste de courgette spaghetti . Heb nog zelfs een portie over voor zondag. Het heeft me heerlijk gesmaakt.
Morgen het Cambridge feestje in Utrecht!

2011: : het opbouwen naar meer eten gaat heel erg goed, ik blijf nog steeds wat afvallen. Eet heel bewust en gezond. Ik geniet volop van het leven. In kledingwinkels pak ik nog steeds te grote kleding, kan het niet geloven dat ik alles pas, dat ik kan kiezen. Heb nog steeds de neiging om kleding direct te kopen, omdat het past. Kan nu immers kiezen en de keuze is reuze. We gaan op vakantie naar Italië, kan nu strandwandelingen maken, zonder me bekeken te voelen en ook zonder dat overgewicht kan ik moeiteloos hele lange wandelingen maken! Ook met het eten gaat het goed, na een halve pizza ben ik vol, met een ijsje van 1 bolletje wordt ik ook blij. Beleef een heerlijke zomer!

25 januari

Donderdag werkdag bij het Leger des Heils, dus wekker gaat om 6 uur. Begin graag vroeg, geen files, ik ben ‘s ochtends meestal de eerste, heerlijk rustig opstarten. Het is voor mij niet zo dat ik fris en vrolijk vroeg uit bed stap, juist niet, maar maakt me niet uit of het 6 of 9 uur is, mijn wereld is ‘ s morgens een doedelzak 😉😏Drukke tijden, de jaarafsluiting komt eraan, de indicaties van 2017 en de nieuwe contracten voor 2018, moeten in het systeem, zodat ik de nieuwe indicaties kan invoeren! Fijn om samen de schouders er onder te zetten. De dag is dan ook snel om, weinig tijd om met (niet) eten bezig te zijn😉. Bij thuiskomst even lekker kokkerellen, vers gesneden roerbak groentes, met een omelet! Voor morgen staat verse spinazie op het programma.

2011: met het afbouwprogramma ga je in fases steeds iets meer eten. Wat een echte eye-opener voor mij is. Het is tot dan toe altijd voor mij geweest: ik was op dieet of ik was niet op dieet. Het is natuurlijk heel logisch om langzaam aan je lichaam te laten wennen aan meer eten. Weet zeker dat het daar bij mij in het verleden altijd fout is gegaan. Deze keer heb ik een boekje waarin precies staat wat ik mag eten, het werkt perfect zelfs in deze fase val ik nog af! 😃😃 Het boekje als handleiding en mijn consulent voor de overige vragen. Daarbij heeft mijn lichaam en geest een reset gehad de afgelopen maanden.

24 januari

Vanmorgen al vroeg Cambridge klanten, dus op tijd uit de veren. Met mijn vader het oud papier weg gebracht, heb natuurlijk best veel karton, van de dozen. Daarna lekker onder de zonnebank, heerlijk die warmte, toen naar de Pearl voor een computerbril, hoop dat het goed gaat werken. Vanmiddag een vriendin en dochter op de thee. Toen de Luizenmoeder afleveringen terug gekeken, vond het grappig, niet hilarisch 😉 Vanavond lekker gegeten, wel hetzelfde als maandag, had nog groente over, smaakte weer perfect! , Straks nog een warme chocoladeshake, prima te doen.

2011: afvallen gaat geweldig, voel me fit, top. In april stond ik voor een stoplichten te wachten, ineens viel ik met fiets en al om, heel vreemd, lag er ineens, ketting van de fiets eraf en schaamde me rot ☹️ weet niet wat er gebeurde? lette ik niet op? Raar. Toch te zwaar dieet?
Heb voor de zekerheid een uitgebreid bloedonderzoek laten doen en wat denk je? alle waardes waren hartstikke goed! Fijn om een bevestiging te krijgen, van het feit dat ik net zo fit ben, als ik me voel, zal bij de val wel gewoon ff in gedachten zijn geweest😉 een blonde actie! Eind mei heb ik mijn tussen streefgewicht bereikt en begin ik met het afbouwprogramma.

23 januari

Vandaag weer heerlijk gegeten, omelet met verse kruiden, tomaat, Champignons, paprika , courgette. Hou het overdag prima vol, s morgens halve shake de andere helft om een uur of tien. tussen de middag een heerlijke pindareep. Zo nu en dan beloon ik mezelf wel met een kadootje! 😉 een leuke armband, mooie koffiekopjes.
Vandaag weer een positieve uitspraak voor de Groningers van de rechter, stapje voor stapje worden we gehoord, gelukkig!!

2011: op de fiets naar het werk, om extra beweging te krijgen, zodat ik goed blijf afvallen. De sportschool vind ik een straf, van zwemmen wordt je nat en koud☹️, ik vind het belangrijk om iets te kiezen wat ik leuk vind, dan kun je het goed volhouden. Kijk van te voren wel wat de windkracht is, bij meer als windkracht 5, toch maar met de auto. Toen mijn vader zei, pak mijn e-Bike maar, ging ik iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Ging zowel op de gewone fiets als de e Bike prima op alleen shakes. Als ik naar mijn consulent Tessa ging, fietste ik via een prachtige toeristische route terug. Ik werd ook een vrolijker mens, die s morgens de schapen en de kikkers goedemorgen wenste! 😜

22 januari

Heerlijk gegeten vandaag! Biefstukreepjes met taugé en sla, tomaatjes, echt smullen!
Als je drie weken alleen maar shakes en repen hebt gegeten, is alleen een tomaat al hemels! Morgen omelet er verse kruiden, champignons, tomaten, paprika op het programma. Prima dag vandaag 😃😃

Januari 2011: de derde week dus eindelijk een reep, vond hem heerlijk, een kanootje, snijdt hem vaak ik kleine stukjes om er nog langer van te genieten. Je merkt dus al heel snel dat je weer van eten gaat genieten en het meer gaat waarderen! Natuurlijk krijg ik ook commentaar uit mijn omgeving, zo weinig binnen krijgen, dat kan niet gezond zijn! Ik voel me superfit en heb energie voor 10, , dat maakt dat ik de kritiek prima naast me neer kan leggen 😉😉 na 6 weken heb ik de eerste tussenweek waarin ik groente en vlees mag naast mijn Cambridgeproducten, heerlijk! Samen met een vriendin ga ik fietsen naar het werk, de eerste afgesproken dag vriest het dat het kraakt, dik ingepakt gaan we op pad…

21 januari

Zondag, dag 21 alweer. Over 150 dagen zomer zag ik op Facebook , maar eerst nog de lente. Ik houd van zon en warmte, toch is de lente mijn favoriete seizoen, de natuur ontwaakt, alles zo fris, heerlijk en de zomer in het verschiet😃 Vandaag ook zonnig, de zon schijnt wel onverbiddelijk door mijn smoezelige ramen, dus de ramen gewassen. Merk dat ik meer energie heb en dingen direct oppak😄 Val netjes af, niet heel snel, maar wel stabiel het zelfde gewicht per week.

Januari2011: Na een week shakes heb ik een afspraak bij Tessa, was veel afgevallen. Nogmaals een ketose stick mee omdat de eerste amper verkleurde. Drinken gaat goed en na de eerste toch wel drie zware dagen voel ik me topfit! Deze week gelukkig de shakes en soepen mee die ik het lekkerst vind. Zo nu en dan een soep of een pap voor de variatie. De derde week mag ik repen, weer lekker kauwen, dat mis ik wel. Spreek met Tessa af om 1 x in de twee weken langs te komen, omdat haar praktijk nogal uit de richting ligt en ik super gemotiveerd ben! Ondertussen droom ik dat ik deze zomer weer slank ben. Voel me ook tevreden over mezelf. Als ik niet op dieet ben , tel ik altijd calorieën, om me vervolgens schuldig/rot te voelen omdat ik teveel gehad heb…

20 januari

Zaterdag, vanmorgen met mijn moeder naar de Jumbo en update kleding voor het Cambridge feestje gekocht en moeders een paar bloesjes. Staa we er weer mooi op 😃 Vanmiddag met vriendin naar Zuidlaren, thee met niets dan gezelligheid, bij Feenstra. Dieet ging prima! Geweldig gister de Fakkeltocht in Groningen en Appingedam. Jammer dat er zo weinig aandacht voor was bij de NOS Moeten eerst grote ongelukken gebeuren voordat duidelijk wordt hoe ernstig de situatie is, zelf gisterochtend weer een schade gemeld. Raar idee dat je huis scheurt😏☹️

In december de shakes gekocht. Alle soorten zodat ik punten kan geven, welke ik het lekkerste vind! In december nog meedoen aan de feestdagen, maakte dat ik er op 1 januari helemaal klaar voor was. Als ik goed mijn best deed zou ik over een half jaar klaar kunnen zijn, zou toch geweldig zijn na het geworstel van de laatste jaren. De knop is om. Mijn gezin zucht wel, zo van daar gaan we weer, ik begrijp dat goed. Heb beloofd netjes voor hun te koken, de eerste dagen wel het eten wat ik niet lekker vind😉😉 ik vind de shakes lekker en ze vullen prima. Helaas zat er ook een chocolade mint tussen, brrr vind After Eight chocolaatjes, al vies. Aardbei, banaan, bosvruchten, vanille favoriet, zo nu en dan een pap of soep, ruime keuze, ging heel erg soepel.

19 januari

Vandaag aan het werk geweest, veel werk, de hele dag blik op het beeldscherm. Slecht geslapen, vroeg op, door de sneeuw, langzaam rijdend naar het werk, al met al niet mijn dag. Toen ik thuiskwam Eten maken, paneermeel op, zelf dan maar maken, van crackers, kon de verleiding vandaag niet aan, genoten van een droge zaden cracker, blijkt toch weer dat het toch echt tussen je oren zit! Morgen gaat het vast weer beter! 😏

In 2010 aan de Sonja Bakker, de eerste kilo s gingen goed.maar daarna stagneerde het afvallen en verloor ik de motivatie. Kast vol kruiden, weer iets vergeten, de hele dag met boekje en eten in de weer. 1 speculaasje, terwijl er een heel pak ligt. Heel lastig vond ik het, de recepten waren prima. Maar de hele dag met eten bezig zijn. Werkte voor mij zeker niet. Toen kwamen we op een verjaardag een stel tegen die beiden veel afgevallen waren, op mijn vraag hoe ze het voor elkaar gekregen hadden, zeiden ze Cambridge! Ik had er nog nooit van gehoord. Via Google zocht ik de site op, maaltijdvervangers, nee dat zag ik niet zitten….

18 januari

Vandaag aan het werk geweest, veel werk, de hele dag blik op het beeldscherm. Slecht geslapen, vroeg op, door de sneeuw, langzaam rijdend naar het werk, al met al niet mijn dag. Toen ik thuiskwam Eten maken, paneermeel op, zelf dan maar maken, van crackers, kon de verleiding vandaag niet aan, genoten van een droge zaden cracker, blijkt toch weer dat het toch echt tussen je oren zit! Morgen gaat het vast weer beter! 😏

In 2010 aan de Sonja Bakker, de eerste kilo s gingen goed.maar daarna stagneerde het afvallen en verloor ik de motivatie. Kast vol kruiden, weer iets vergeten, de hele dag met boekje en eten in de weer. 1 speculaasje, terwijl er een heel pak ligt. Heel lastig vond ik het, de recepten waren prima. Maar de hele dag met eten bezig zijn. Werkte voor mij zeker niet. Toen kwamen we op een verjaardag een stel tegen die beiden veel afgevallen waren, op mijn vraag hoe ze het voor elkaar gekregen hadden, zeiden ze Cambridge! Ik had er nog nooit van gehoord. Via Google zocht ik de site op, maaltijdvervangers, nee dat zag ik niet zitten….

17 januari

Vandaag aan het werk geweest, veel werk, de hele dag blik op het beeldscherm. Slecht geslapen, vroeg op, door de sneeuw, langzaam rijdend naar het werk, al met al niet mijn dag. Toen ik thuiskwam Eten maken, paneermeel op, zelf dan maar maken, van crackers, kon de verleiding vandaag niet aan, genoten van een droge zaden cracker, blijkt toch weer dat het toch echt tussen je oren zit! Morgen gaat het vast weer beter! 😏

In 2010 aan de Sonja Bakker, de eerste kilo s gingen goed.maar daarna stagneerde het afvallen en verloor ik de motivatie. Kast vol kruiden, weer iets vergeten, de hele dag met boekje en eten in de weer. 1 speculaasje, terwijl er een heel pak ligt. Heel lastig vond ik het, de recepten waren prima. Maar de hele dag met eten bezig zijn. Werkte voor mij zeker niet. Toen kwamen we op een verjaardag een stel tegen die beiden veel afgevallen waren, op mijn vraag hoe ze het voor elkaar gekregen hadden, zeiden ze Cambridge! Ik had er nog nooit van gehoord. Via Google zocht ik de site op, maaltijdvervangers, nee dat zag ik niet zitten….

16 januari

De 16 e dag zit er bijna op, het gaat goed, geen honger en meer energie. Het drinken van water, koffie en thee gaat ook prima. Ben wel kouwelijk, maar kan ook bijna niet anders met dit weer, denk ik. Elektrische deken straks weer lekker aan, komt het vast goed.

Maagband vervolg: ik viel netjes af, voelde de band amper. Na zes weken werd de band opgespoten. Ik had een poortje onder de huid. Dat inspuiten ging moeizaam omdat het poortje iets gekanteld was, de chirurg zelf kon dit goed voelen en inspuiten, de assistent had daar niet genoeg ervaring mee, dit zou ook bij latere opsluitingen blijken. Ik ging geregeld naar Hoogeveen om bij te laten spuiten. De maagband viel me in vergelijking met de ballon tegen, de ballon dreef boven in de maag, daardoor kon ik weinig eten en had ik geen honger. De band zit om de maag en dan blijft er een soort klein “maagje” over, op een of andere manier kan het ook verstopt raken, waardoor je niet anders kan dan overgeven. Pasta kon in niet eten en vlees was ook lastig, brood ging bij mij wel goed. Ik ben behoorlijk afgevallen echter mijn streefgewicht heb ik niet bereikt, omdat mijn maag/lichaam de band niet meer pikte. Voor dat ik ging slapen, gaf ik over om s nachts brakend wakker te worden, zwarte gal. Ik heb de band leeg laten zuigen, toen had ik geen last meer. Na ongeveer een jaar weer laten opspuiten, het ging onmiddellijk weer fout. Ik heb de band toen laten verwijderen, het werkte niet en kon wel gevaarlijk zijn omdat hij kon kantelen en dan je maag afsluiten.

15 januari

Maandag, ga de derde week in vandaag! Vanmorgen thuis aan het werk, omdat ik vamiddag met mijn vader naar het ziekenhuis moet. Fijn dat thuiswerken kan, scheelt veel heen en weer gevlieg naarGroningen. Raak goed gewend aan het dieet kost me steeds minder moeite. Over een weekje 125 Gr groente en 125 Gr eiwitten, daar verheug ik me erg op. Ben aan het rekenen geweest en vrees dat ik tot de zomervakantie onder de pannen ben, kan natuurlijk mettertijd wel wat stappen in het Cambridge Weightplan gaan maken. Eerst elke dag groente en eiwitten erbij en dat dan uitbouwen. Maar ga voorlopig op deze strenge voet door en focus me op mijn doel.

De maagband: in 2006 wordt ik opgenomen in Hoogeveen, een leuke, enthousiaste chirurg gaat me opereren om mevoor eens en altijd van mijn probleem afhelpen 😃😃 beloofd hij, na de operatie ben ik wederom erg misselijk, gelukkig kan ik me deze keer wel goed uiten en heb ik heel wat af gezeurd en geklaagd! Tegen de avond knapte ik weer op. Had al tegen de familie gezegd, blijf alsjeblieft thuis, mits ik jullie bel, kan nl. niemand om me heen verdragen als ik zo misselijk ben. De volgende ochtend kreeg ik een bakje vla, dat er amper in kon, geen honger of trek prima! Toen verscheen de diëtiste ze sprak op belerende toon: zo mevrouw nu gaat er heel wat veranderen in uw eetgedrag, Ik werd hier echt link van, had die vrouw nog nooit ontmoet, wat wist zij van mijn eetgedrag? Verwacht dat ze weinig mensen heeft ontmoet die zo goed wisten als ik, wat goed en fout is en hoeveel calorieën er in producten zitten 😡😡pff wat een vooroordeel. Ik mocht in de loop van de ochtend naar huis, met een lijstje met eet suggesties en een afspraak voor het opspuiten van de band na ongeveer 6 weken.

14 januari

Vanmorgen het huis vol met de Cambridge consulenten van de provincie Groningen , gezellige drukte, horen hoe het met iedereen en hun praktijk gaat. We komen natuurlijk allemaal de zelfde dingen tegen. Hoe help je iemand door de laatste kilo” s heen? Best een lastige, want er is al zoveel verbeterd, de laatste loodjes zijn immers het zwaarst maar zeker de moeite waard! Samen met je consulent de motivatie vinden en de eerder besproken doelen er bij pakken! We hebben sinds 2017 het stappenplan dit biedt meer variatie en zo kun je goed met de client afstemmen wat het beste bij hem/haar past. Ik blijf voorlopig op de strenge toer met drie producten, gemakkelijk en geen verleidingen, mag immers verder niets. ‘ S morgens een shake, ‘s middags een reep en ‘s avonds de warme shake. Bouillon tussendoor. Veel drinken meestal met het frambozen drink poeder, that it. . Geen honger dat is wat voor mij telt. Dan de 4 e week groente, vlees of 2 eieren. Ga op deze manier in de reset en geniet dan weer van eten. Goede dag vandaag 😊

Buikwandcorrectie vervolg: daar zat ik dan thuis met een leeglopend, moe lijf. Zo heel erg moe, zo ziek… heb werkelijk gezegd en gedacht, dit was het dan, dacht echt ik ga dood… ik zag er ook niet uit, grauw en inwit en vreselijk labiel. Tot een vriendin zei: weet je wat jij hebt? Bloedarmoede, ik wist het meteen weer, had ik eerder eens gehad na een zwangerschap. Bloed laten prikkelen ja, extreem laag, voor iemand die van nature een hoog ijzergehalte heeft is dit dramatisch. Normaal gesproken had ik een bloedtransfusie gemoeten, echter geen ziekenhuis dat mij wilde hebben, omdat immers uit een buitenlands ziekenhuis kwam. Gelukkig knapte ik met de juiste medicatie, veel abrikozen en rode bietensoep snel op. De gaten in mijn wond waren diep, kon aan beide kanten een heel vet gaas instoppen. Zo moesten de wonden genezen, dit duurde enkele weken maar toen was het weer dicht. De huisarts heeft een andere ontsteking open geprikt en de hechtingen verwijderd, hij was er altijd en heeft me geweldig gesteund in dit proces. Ik had natuurlijk pech dat het zo gelopen is, echter zou ik een dergelijke operatie nooit weer in het buitenland laten doen!
Ruim een maand na de operatie kregen we de sleutel van ons nieuwe huis, een drukke periode volgde.

13 januari

Een weekenddag is toch vaak lastiger, dan een doordeweekse dag. Later opstaan, vind het ook moeilijker om voldoende te drinken. Meer verleidingen , rug recht en volhouden! Lukt me goed,. In een huis vol bloemen. Eentje om me te steunen in deze tijd, eentje voor de gastvrijheid en eentje voor een vriendendienst, 

Met een kopje thee erbij de blog schrijven. Een poos geleden heb ik een brief aan de koning geschreven. Waarover schrijf je de koning, mafkees, , hoor ik je denken? Dat vertel ik je graag. een brief over de wantoestanden in ons land omtrent de aardbevingen hier in Groningen! De prachtig eigenhandig verbouwde woonboerderij,van onze vrienden, waar 5 jaar geleden nog niets mee aan de hand was, scheurt en zakt in elkaar, het is echt vreselijk om te zien hoe de muren gestut moeten worden. Het is zelfs gevaarlijk, wanneer komt er weer een beving, hoe houden de muren zich? Het verdriet van onze vrienden. Maar het ergste is de onmacht. Waarom ? Omdat de NAM en het Centrum Veilig Wonen zegt dat ze buiten de contouren van het gebied liggen, neem een eigen NAM kaart van Groningen en je ziet boorlocaties, ze wonen er middenin! Stel je eensvoor jouw huis zakt weg, alles scheurt en gaat stuk? En niemand die je helpt, je moet je in de schulden steken om te bewijzen dat het van de bevingen komt en om je huis te stutten voor € 10.000,- Je wordt gek. De overheid wijst naar de NAM, kun je je het voorstellen? Daarover schreef ik de koning, ik kreeg antwoord dat de brief doorgestuurd is naar het Ministerie Econmische . Vandaag lag hun antwoord brief in de bus, ze hadden alles uitgezocht en wisten dat de zaak bij de arbiter ligt. Ik vind het netjes dat ze geantwoord hebben en de brief kan bij de vrienden in het dossier, hoop dat het een beetje kan helpen… je kunt je toch niet voorstellen dat dit in ons land gebeurt?

Verhuizing: : 4 weken na de operatie kregen  we de sleutel van ons splinternieuwe huis, een droom, alles naar jouw smaak , geweldig omdat te mogen beleven. Er moest nog een hoop gebeuren, binnen verven, alle muren spacken, de vloeren, de keuken en de bestrating. We hadden van te voren alles ingepland, echter hebben we nooit in ons leven zo hard moeten werken😃om het klaar te krijgen we hadden 3 weken de tijd om ons oude huis op te leveren. We verhuisden met een aanhanger, Geert rijden en ik op de kar de volle diepvriezer in balans houden, van de ene naar de andere kant van het dorp. In zo ‘n periode let je niet zo op je voeding en ik presteerde het om 1 kilo zwaarder te zijn na die ontzettend drukke weken. We verhuisden in 2003. In 2006 moest ik het volgende traject in: een maagband.

12 januari

Vanmorgen het huis vol met de Cambridge consulenten van de provincie Groningen , gezellige drukte, horen hoe het met iedereen en hun praktijk gaat. We komen natuurlijk allemaal de zelfde dingen tegen. Hoe help je iemand door de laatste kilo” s heen? Best een lastige, want er is al zoveel verbeterd, de laatste loodjes zijn immers het zwaarst maar zeker de moeite waard! Samen met je consulent de motivatie vinden en de eerder besproken doelen er bij pakken! We hebben sinds 2017 het stappenplan dit biedt meer variatie en zo kun je goed met de client afstemmen wat het beste bij hem/haar past. Ik blijf voorlopig op de strenge toer met drie producten, gemakkelijk en geen verleidingen, mag immers verder niets. ‘ S morgens een shake, ‘s middags een reep en ‘s avonds de warme shake. Bouillon tussendoor. Veel drinken meestal met het frambozen drink poeder, that it. . Geen honger dat is wat voor mij telt. Dan de 4 e week groente, vlees of 2 eieren. Ga op deze manier in de reset en geniet dan weer van eten. Goede dag vandaag 😊

Buikwandcorrectie vervolg: daar zat ik dan thuis met een leeglopend, moe lijf. Zo heel erg moe, zo ziek… heb werkelijk gezegd en gedacht, dit was het dan, dacht echt ik ga dood… ik zag er ook niet uit, grauw en inwit en vreselijk labiel. Tot een vriendin zei: weet je wat jij hebt? Bloedarmoede, ik wist het meteen weer, had ik eerder eens gehad na een zwangerschap. Bloed laten prikkelen ja, extreem laag, voor iemand die van nature een hoog ijzergehalte heeft is dit dramatisch. Normaal gesproken had ik een bloedtransfusie gemoeten, echter geen ziekenhuis dat mij wilde hebben, omdat immers uit een buitenlands ziekenhuis kwam. Gelukkig knapte ik met de juiste medicatie, veel abrikozen en rode bietensoep snel op. De gaten in mijn wond waren diep, kon aan beide kanten een heel vet gaas instoppen. Zo moesten de wonden genezen, dit duurde enkele weken maar toen was het weer dicht. De huisarts heeft een andere ontsteking open geprikt en de hechtingen verwijderd, hij was er altijd en heeft me geweldig gesteund in dit proces. Ik had natuurlijk pech dat het zo gelopen is, echter zou ik een dergelijke operatie nooit weer in het buitenland laten doen!
Ruim een maand na de operatie kregen we de sleutel van ons nieuwe huis, een drukke periode volgde.

 

11 januari

Dag 11 alweer, over de helft richting tussenweek. Verheug me nu al op de recepten die ik dan ga proberen😜. Vandaag aan het werk bij het Leger de Heils geweest, als je de hele dag druk bent, is het dieet gemakkelijker vol te houden. De koekjes bij de koffie zijn aantrekkelijk, maar kan het weerstaan, ik heb geen honger, alleen lekkere trek. Vanavond weer een lekkere kant en klare shake in de melkopschuimer, blijft een feestje. Omdat ik Cambridge consulent ben, mag ik niet vermelden hoeveel ik afgevallen ben, van de voedsel en Warenautoriteit. Weight Watchers mag dit bijvoorbeeld wel omdat zij niet met maaltijdvervangers werken. Dus ook geen voor-en na foto’s, heel jammer. Want het is toch super stimulerend als je het ziet, om werk van je overgewicht te maken😃
Vertel hier over mijn belevenissen, lees het met een lach, want zo beleef ik het ook 😄😄

Vervolg buikwandcorrectie: de dag na de operatie, mezelf gewassen op de rand van het bed, dit ging niet goed, voor het eerst in mijn leven werd het zwart voor mijn ogen, dus maar gauw weer liggen. Er kwam in de loop van de ochtend een verpleegster om de katheter te verwijderen, ik heb heel brutaal mijn benen over elkaar geslagen en een duidelijk NEIN laten horen! Je moet er toch niet aandenken jen plein public op de pot te moeten? Gelukkig kon ik de volgende dag weer in de been… met lange witte anti trombose kousen, werkelijk geen gezicht, daarbij gebogen lopen om zo weinig mogelijk druk op de buik te leggen tsss wie mooi wil gaan moet pijn doorstaan, ging zeker op. Gelukkig kwam er regelmatig visite en kon ik mezelf weer goed redden. Mijn conditie was erg goed voor de operatie, ik fietste veel en ging drie keer in de week joggen.
Na 5 dagen mocht ik weer naar huis, superfijn. Hoewel ik me niet echt goed voelde, de wond lekte nog, ik was erg moe en slap. Na 2 dagen ging het ineens niet goed, op het toilet kwam er ineens heel veel bloed en troep uit de wond, alles zat er onder, in paniek mijn vriendin gebeld omdat ik alleen thuis was. De doktersdienst gebeld, we moesten daar komen. Bleek dat het een natuurlijke drain was ontstaan waardoor de prut naar buiten kwam. Vervelend maar niet gevaarlijk….gelukkig.

10 januari

Vanmorgen op de weegschaal, een paar ons, dus wel ff een tegenvaller. Ik weet ook dat het een momentopname is, dus gewoon doorgaan, met zo weinig calorieën moet het er afgaan. Voel me fit en dat is belangrijkste. De dag: Cambridge klanten, huis gepoetst, ff Action, vanmiddag mijn dochter op de thee en een vriendin met een “troost” boeket, dat is natuurlijk leuk, tulpen een beetje voorjaar in huis! Nu met Spotify op de achtergond ff bloggen.

De buikwandcorrectie, in het Duitse ziekenhuis, ik ging met vrij lage bloeddruk de operatiekamer in en kwamen hondsberoerd uit. Een uitslaapkamer kan ik me niet herinneren, ik lag wat omhoog en mijn benen gebogen, kon me niet bewegen dat deed erg zeer. Tegen de verpleegsters zei ik steeds: ich fuhl mich niet wohl, ze reageerden amper, heb de hele dag met deze tekst gelegen, durfde me niet te bewegen of te hoesten. Maar wel overgeven. Lag met bakje onder mijn kin, heel voorzichtig te overgeven…. godzijdank kwam er s avonds een verpleegster die me eindelijk hielp, sie bekommen ein zapfen zei ze, ik was zo ver, dat ik dacht maakt me niet uit wat je me geeft als dit maar ophoudt, na twee zetpillen ging de misselijkheid gelukkig over, achteraf was ik niet duidelijk geweest met mijn televisie Duits, zei eigenlijk voel me niet zo lekker, een behoorlijk understatement😉. Het hele project had nog al wat voeten in aarde, morgen het vervolg!

9 januari

De tijd vliegt de eerste 9 dagen zitten erop, goed in Ketose nu, voel me goed. Vanmorgen deed de verwarming het niet op het werk, pfff de hele dag ben ik rillerig gebleven,

Al met al een prima dag! Krijg er steeds meer vertrouwen in dat het gaat lukken!

Vervolg: maagballon:, de ballon beviel me erg goed, ik viel prima af, voelde me fit en blij. Na een half jaar moet de ballon er weer uit, omdat er anders teveel risico’s zijn de ballon kan dan kapot gaan. Ik had inmiddels een gezond eetpatroon ontwikkeld. Ook na de ballon bleef ik keurig afvallen en bereikte de streef van 68 kilo. Natuurlijk had ik overtollig vel, dus volgde het traject van een buikwandcorrectie. Destijds werd dit betaald door de zorgverzekering. Omdat de wachtlijsten erg lang waren, kon ik in 2003 naar Bremen, dit kon binnen 6 weken. Mijn Duits is goed, dus ik dacht: jezt gehts los! Poeh dat was wel ff een vergissing, wat een verschil met de ziekenhuizen, bijvoorbeeld geen gordijnen tussen de bedden, totaal geen privacy, de artsen en verpleegsters veel formeler dan in Nederland, en dan de taal…morgen de rest van deze story..

8 januari

Zo de eerste volle week zit erop. Vandaag weer vroeg op, koud buiten vandaag, direct maar een dik vest aan, ben sowieso al rillerig. Collega’s waren vandaag druk met tosti”s, in de weer, wat een heerlijke geur! Gaat verder prima, ik kan de verleidingen prima weerstaan. Voel dat mijn kleding minder strak zit😃😃
Vervolg maagballon: het gaat snel goed, omdat de ballon boven in d maag drijft, heb ik geen honger en kan daardoor weinig eten, dus gezonde dingen eten en multivitamines erbij.
Het gaat heel goed en ik val goed af. Omdat er veel negatieve geluiden zijn over de ballon, mag ik gratis in “therapie” met andere vrouwen met een ballon of maagband. We komen 11 x wekelijks samen en behandelen iedere week een onderwerp om inzicht te krijgen in ons zelf en ons eetgedrag. We leren dat je van jezelf moet houden en trots op jezelf moet zijn. Dat gezelligheid niet in eten zit, maar aan het gezelschap waarin je verkeerd. Dat je ook gewoon gezellig de stad in kan gaan en koffie alleen ook goed is of dat je ook gezellig een taartpunt kunt delen. We zijn met z”n allen naar het zwembad geweest om te gaan snorkelen, je bent tijdens snorkelen totaal op jezelf aangewezen, goed op je ademhaling letten etc, heel leerzaam. Op de cursus werd gezegd; als je facultatieve thermogenese goed is je lichaam het eten beter verteerd…. in gewoon Nederlands: als je geniet van je kwarkpunt, kan je lichaam het beter verteren, dan wanneer je in de stress schiet, van bah waarom heb ik dat nu weer gegeten! Had ik niet moeten doem 😉

7 januari

Lazy Sunday vandaag, vanmiddag schoonzus op visite, gezellig.
Dieet gaat goed, ben goed in ketose nu, dat kan ik ook merken, de honger/ trek is weg, natuurlijk heb ik wel zin in lekkere dingen als ze langskomen, hou echter mijn rug recht😃 en doel voor ogen.
De beloofde foto plaats ik, vind het een hele stap… is heftig jezelf zo terug te zien. Wil toch nog even terugkomen hoe het kan dat ik het zelf niet zag. Zal ten eerste het niet willen zien zijn, uit een soort zelfbescherming. Niet als excuus, maar ik groei heel snel en er is geen bovengrens in mijn gewicht, blijf groeien. Heb nooit hele pakjes koekjes of ongezond veel vet gegeten. Bleef in mijn hoofd steeds met dieet bezig, voelde me ook schuldig als ik iets fout gegeten had. Als ik de Allerhande las keek ik bijvoorbeeld bij de recepten eerst naar de calorieën. Mijn hele leven heeft in het teken gestaan van diëten. 
Kleding kopen vond ik niet leuk, te confronterend! Zorgde dat mijn meiden er tiptop uitzagen. Deed veel vrijwilligerswerk haalde daar de energie uit.
Dan gaat eind 2001 de knop weer om, omdat het steeds niet lukte met een regulier dieet, een maagballon! Onder een lichte narcose werd in een privé kliniek ( op eigen kosten) oraal een ballon in mijn maag geduwd en daar kwam dan een blauwe vloeistof in. De kleur was zodat je eventuele lekkage direct ontdekte en dat de ballon dan met spoed verwijderd zou kunnen worden, best wel een risico eigenlijk. Op de terugweg uit Amsterdam was ik erg misselijk en braakneigingen, omdat je lichaam dat ding kwijt wil. Gelukkig was dit de volgende dag over.
Morgen vertel ik verder over het avontuur: maagballon.

6 januari

Begin te wennen aan het dieet. Nu tegen vier uur toch wel zin aan iets, ff de zinnen verzetten dus. Kop thee er tegen aan en de trek weg drinken. Kachel aan en genieten van de rust. Kwam vandaag iemand tegen die zei: ben je gegroeid? Je ziet er veel beter uit, heb gezegd, jammer dat dat niet zo voelt en ik zelf vind dat ik een bolle kop heb. Ga lekker mijn eigen weg, ben echt te zwaar en merk dat ik de extra kilo”s mee moet slepen.
Vervolg een leven van jojo-en: het verzorgingshuis waar ik werkte ging over naar 1 nieuw tehuis, al mijn collega’s droegen het zelfde uniform en ik paste er niet in. Ik begon aan mijn eigen minder eten dieet, dit kon ik goed volhouden en ik viel weer af tot een 75 kilo. Ik ging trouwen en werd zwanger, tja je raad het al ik werd weer dikker, niet zo extreem maar toch weer veel te zwaar.Van alles geprobeerd dieetclubs, pillen uit België, je kunt het zo gek niet bedenken ik heb het geprobeerd. Op mijn 35e weer streng op eigen dieet. …Mijn vriendin werd ongeneeselijk ziek, ik kreeg geen hap meer door mijn keel en viel mooi af, wederom, rond de 75 kilo. In de zomer van mijn 37e jaar besloot ik te stoppen met roken, dit lukte super, van een zware roker naar een niet-roker, tja dan mag je toch nog wel iets: genieten van eten…
ik groeide en groeide tot 135 kilo, denk wel eens hoe kan het dat je het zover kan laten komen. Niet in de spiegel kijken, weegschaal mijden, grenzen verleggen, met andere dingen bezig zijn, bizar ook om terug te zien. Heb er 1 foto van, denk dat ik die morgen deel in deze blog.
wordt vervolgd, want hè je wordt niet zomaar Gronings kampioen😉😉😉

5 januari

vandaag gaat het heel goed! De honger/trek is over en ik voel me goed, hoewel de ketose strip minimaal verkleurde😉 binnenkort maar es weer proberen.
Heb dus gisteren blog echt gedeeld via mijn Facebook, allemaal leuke reacties , top! Daarom wil ik hier in het verleden van mijn afvalgeschiedenis duiken, noem mezelf gekscherend Gronings kampioen jojo-er, eigenlijk helemaal lollig, maar ik kan er echt wat van. Als kind altijd al mollig, ondanks het feit dat mijn ouders er echt wel opletten. Kregen zelden ppatat chips of vette dingen. Ging naar sport, hoewel niet van harte. Gymnastiek zwemmen, ben helaas niet zo sportief. Wil best een eind fietsen maar moet wel een doel hebben bijvoorbeeld . Op mijn dertiende ben ik in het ziekenhuis helemaal onderzocht, conclusie:kerngezond! Dus ging ik naar de Weigtwatchers, viel keurig af naar 54 kilo. Echter is daarna wel het jojo-en begonnen. Toen ik ging samenwonen was het hek van de dam, mocht immers alles eten wat ik lekker vond? , niemand die mij in de gaten hield. Het zwaarder worden ging maar door en op mijn 25 e woog ik 120 kilo.
Pff dat is wel genoeg voor vandaag hè? Wordt morgen vervolgd😏😃.

4 januari

Vandaag 1 e werkdag. Halve shake genomen en andere helft om 10 uur, dit was goed te doen. Om 11 uur een glas boillion. Wel even weer wennen zo’n lange dag. Om 1600 uur naar de kapper ook weer wat afleiding. Heb een kant en klare shake in de melkopschuimer gedaan, echt heerlijk! Voor Geert biefstukreepjes gebakken, met knoflook, soyasauw, sperziebonen. beetje kokosmelk, tomaatjes en sla… hij vond het heerlijk, strak plan voor de tussenweek😏 ga morgen gewone shake in de opschuimer doen, hoor je dan hoe dat bevallen is, straks lekker op bed met de elektrische deken, want koud ben ik wel😉 en beetje hoofdpijn.. maaaar ga het volhouden!

3 januari

Dag 3, voor de meeste Cambridge gebruikers de ,moeilijkste dag, ik had het om uur of 11.30 uur zwaar, zweten en erge trek, alvast stukje reep genomen, daarna afleiding gezocht door boodschappen te gaan doen? Merk dat ik erg veel lol heb om lekkere recepten voor mijn man uit te proberen… morgen krijgt hij ren biefstukpuntjes salade. Lijkt me erg lekker! Kan ik het in mijn tussenweek ook eens maken 😃😏 .Vanmiddag wat gepoetst en met een dekentje op de bank, kruidenthee en gemberthee gedronken en serie op Ziggo gekeken, genoten van de rust en deze luxe.Morgen gaat de wekker weer om 6 uur, weer aan het werk. Neem dan een halve shake en om een uur of tien de andere helft, maak hem dan wat dikker met colon clean, heb nog wel steeds wat diarree. Verder voel ik me prima, vooral blij met mezelf omdat ik nu actief aan mijn overgewicht werk! Straks toch nog ff de storm in om de hond uit te laten.

2 januari

Nog lekker een dagje vrij, genieten van de rust. Vanmorgen kant en klare shake, heerlijk! Honger/trek wordt minder. Huis wat opgeruimd en gepoetst. Kopjes thee gehad, morgen maar ff gember halen, “warm wordt thee”. Vanavond shake uit de vriezer ff lekker lepelen. Houdt mezelf dat shakes makkelijk zijn en dat ik verder niets mag, voor mij goed werkt en ik ook niet in de verleiding kom! Weet dat ik het kan een poosje alllen maar maaltijdvervangers. Kwestie van motivatie en doen, dat ben ik dus moet het gewoon lukken.

1 januari

Yvonne 56 jaar, gehuwd 2 dochters inclusief fijne schoonzoons. Op 1 januari 2011 ben ik gestart met het dieet van Cambridge, dit is geweldig gegaan. Zo goed dat ik sinds 2012 mezelf consulent mag noemen! Het dieet heeft mijn leven veranderd. Natuurlijk moet je blijven opletten om niet te groeien. Dit is me prima gelukt tot 2016, ik kreeg erge rugklachten, weinig bewegen en teveel eten tot gevolg. Ik baal hier enorm van en vind het ook een slechte reclame, schaam me er ook voor! Heb natuurlijk in deze periode regelmatig dieet pogingen gedaan, steeds waren de verleidingen te groot, iedere keer weer een excuus bedacht. Hoezo shakes? Kan toch ook wel met gezond eten? Niet dus😒 steeds weer een paar kilo erbij. Wil nu minstens 20 kilo kwijt en als het ff kan nog wel meer!
Daarom deze stap: Dacht start een blog! Spannend! Hoop op deze manier anderen te kunnen steunen en voor mezelf een stok achter de deur! Iedere dag een update schrijven.
Direct op 1 januari een frisse start. Goed volgehouden, ondanks de verleidingen en de trek. Als het lastig is denk ik aan mijn kledingkast denken met mooie kleding en dat straks alles weer mooi staat. Op tijd naar bed gegaan. Wel last van diarree, denk dan maar schiet het lekker op😃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *